vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Contract de 248 milioane euro pentru Alstom la extinderea metroului din Taipei

 Alstom va furniza un sistem de metrou integrat pentru extensia Liniei 7 de la metroul din Taipei (Taiwan).

Contractul pentru proiectul cele de-a doua faze marchează un angajament solid, pe termen lung, față de pasagerii din Taipei, afirmă  luni oficialii Alstom într-un comunicat de presă.

Consorțiul condus de Alstom și care include și compania taiwaneză de proiectare CTCI a încheiat un contract pentru faza a doua a lucrărilor de extindere a liniei 7 de metrou din Taipei. Contractul este evaluat la aproape 424 milioane EUR, din care partea Alstom este de aproximativ 248 milioane EUR.

Faza 1, care a fost atribuită de către Departamentul E&M Systemwide pentru sisteme de tranzit rapid al guvernului Taipei City (SEMPO) în 2018, a fost extinsă pentru a oferi pasagerilor o experiență integrată pe noua linie de metrou, acoperind 13,3 km suplimentari cu 13 noi stații, în faza a doua.

Când se va finaliza complet, la sfârșitul anului 2028, linia de metrou cu capacitate medie, în lungime de 22,8 kilometri, cunoscută și sub denumirea de Wanda Zhonghe Shulin Line, va conecta mai bine Taipei City și New Taipei City. În plus, pasagerii vor putea călători mai covenabil între diversele cartiere din New Taipei City, cum ar fi Chong-he, Shu-lin, Tu-chen, Xin-zhuang.

Alstom va furniza 16 trenuri Metropolis

Conform contractului, compania Alstom va fi responsabilă de proiectarea, furnizarea, producerea, testarea și punerea în funcțiune a 16 trenuri Metropolis complet automatizate, cu patru vagoane, sistem de semnalizare CBTC Urbalis 400, sistem SCADA, precum și panouri mobile de protecție pe peroane. Trenurile vor fi fabricate în fabrica Taubaté a Alstom din Brazilia, în timp ce sistemul de semnalizare va fi livrat de unitățile din Saint-Ouen (Franța) și Bangalore (India). Alstom și CTCI vor realiza împreună gestionarea proiectelor și integrarea sistemului. CTCI va furniza lucrări de cale, energoalimentarea, echiparea depourilor, sistemele de telecomunicații și de emitere a biletelor.

“Linia 7 de metrou, care se intersectează cu alte cinci linii, va schimba complet experiența de călătorie pentru pasagerii din Taipei, iar Alstom se bucură să facă parte în continuare din acest proiect reprezentativ. Succesul acestui nou proiect cu SEMPO ne poziționează ca un partener de încredere, pe termen lung în Taiwan, cu mult peste cei 40 de ani de prezență activă”, a declarat Ling Fang, vicepreședinte senior al Alstom pentru regiunea Asia-Pacific.

Alstom a implementat sistem driverless în Taiwan

Metrourile Alstom sunt trenuri de cel mai înalt nivel, sigure, fiabile și cu performanțe dovedite în operare în multe dintre marile orașe ale lumii, cum ar fi Amsterdam, Barcelona, Londra, Paris și Singapore. Alstom are o experiență de peste 65 de ani în producția de trenuri de metrou, a vândut peste 17.000 de vagoane de metrou care operează în 55 de orașe din întreaga lume și transportă 30 de milioane de pasageri în fiecare zi.

În Taiwan, Alstom oferă sisteme de semnalizare pentru toate liniile de metrou din Taipei, cu excepția uneia, și furnizează în prezent un sistem automatizat de semnalizare (de tip driverless) pentru linia de metrou Taichung Green.

În 2017, Alstom a câștigat primul său proiect de tramvaie în Taiwan, furnizând cea mai recentă versiune a tramvaiului Citadis către linia de tramvai Kaohsiung, faza a doua. (D.C.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole