vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

BREAKING. CNSC respinge contestațiile CRRC – Astra și CAF privind trenurile de metrou

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins luni după-amiază cele două contestații depuse de CRRC – Astra Vagoane și CAF Spania la licitația de achiziție de trenuri de metrou destinate Magistralei 5 Drumul Taberei – Eroilor.

doru.cireasa@clubferoviar.ro

Ceele două firme se vor putea adresa Curții de Apel dacă vor considera în continuare că sunt nedreptățite.

Reamintim că cele două contestații au fost depuse de CAF si CRRC – Astra după ce ofertele tehnice ale acestora au fost refuzate de Metrorex pe motiv că ramele de metrou prezentate depășeșc greutatea maximă admisă pe osie, de 14 tone. Depășirile de greutate au fost infime și au devenit subiect de dispută între Metrorex și cei doi participanți.

În cazul asocierii româno-chineze aceasta a acuzat o calcul eronat al greutăților făcut de Metrorex și o rotunjire nefirească în plus făcută de autoritatea contractantă, în timp ce spaniolii au susținut că depășirea de greutate provine din refuzul autorității contractante de a considera ca normală o abatere în plus de câteva procente, explicabilă din punct de vedere tehnologic.  Compania spaniolă, subiect a unui scandal de corupție acum câțiva ani, la o licitație similară,  a pretins voalat că se intenționează favorizarea unei firme.

Citește în detaliu despre cauzele excluderii celor două firme/asocieri aici.

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole