joi, septembrie 19, 2024
spot_img

Un naș acuzat de luare de mită a fost achitat de Tribunalul Iași după opt ani de zile

Sorin Ceviuc, un naș acuzat de luare de mită, a fost achitat de Tribunalul Iași la opt ani de zile după producerea presupusei fapte.

naș acuzat de luare de mită
FOTO Dezvaluirea.ro

O achitare spectaculoasă a survenit într-unul din dosarele de corupție început ca urmare a unei operațiuni declanșate la nivel național pentru pedepisrea controlorilor de tren care băgau bani în buzunar în loc să elibereze bilete de călătorie.

Achitarea s-a produs într-unul din dosarele care s-au judecat la Iași, și anume în cazul lui Sorin Ceviuc, care fusese trimis în judecată pentru că ar fi primit mită de trei ori în timp ce controla călătorii care circulau pe rută Iași-Suceava, informează site-ul local Dezvăluirea. Sorin Ceviuc a fost achitat pentru trei fapte de luare de mită și trei fapte de abuz în serviciu. Instanța a constatat că nu există probe suficiente în dovedirea faptului că Sorin Ceviuc a primit mită.

Naș acuzat de luare de mită, trimis în judecată în 2012

Sorin Ceviuc, controlor de tren Regionala CFR Călători Iași, a fost trimis în judecată pentru că în calitate de conductor de tren a primit la data de 19.06.2012 de la doi investigatori sub acoperire, în două rânduri, suma de 28 de lei, iar la data de 24.09.2012 de la un alt investigator sub acoperire suma de 10 lei ”în scopul de a nu îndeplini acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, constând în revizia legitimațiilor de călătorie, în sensul că nu a eliberat bilet de tren, permițând astfel circulația celor trei călători frauduloși pe distanța Iași-Suceava”, potrivit rechizitoriului.

”Procurorii care au ascultat glasul roților de tren au fost inspirați și sensibilizați în același timp, considerând că CFR sunt în declin din cauza micii corupții promovată de nașii de tren care căpusează bugetul prin netaxarea călătorilor fără bilet, scăpându-le din vedere că adevărata mare corupție se odihnește în contractele păguboase încheiate în ultimii 30 de ani”, a spus avocatul Ionel Nechita, apărătorul lui Sorin Ceviuc.

Operațiunea de stârpire a corupției în rândul nașilor de tren a început pe 17.03.2011, când mai mulți lucrători de la Secția Regională de Poliție Transporturi Brașov s-au sesizat din oficiu după ce au văzut că în trenul de pe ruta Brașov – București conductorul a luat mită de la mai mulți călători. Ulterior, cercetările s-au extins și zeci de nași au fost trimiși în judecată la nivel național în mai multe dosare.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole