vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Inundații în București. Circulația tramvaielor a fost blocată în estul Capitalei

Din cauza ploilor abundente, s-au produs inundații în București, fapt ce a determinat blocarea mai multor linii de tramvai din estul orașului. Alte linii de tramvai au fost blocate în ultimele 24 de ore din cauza defectării vehiculelor, independent de condițiile meteo. Inundații au avut loc și în alte locuri din București și zonele limitrofe. 

Adrian Bărbulescu

inundații în BucureștiUPDATE S-a reluat circulația a trei linii de tramvaie. ”Liniile 19, 23 si 27 funcționează normal pe Str. Liviu Rebreanu. Blocare: 70 min. (14:25-15:35)”, a anunțat STB pe Twitter. Și celălat blocaj a fost eliminat: ”Liniile 19 și 40 funcționează normal pe Bd.1 Decembrie/ Str.Postăvarului. Blocare: 100 min. (14:15-15:55)”.

”Liniile 19, 23 si 27 – blocate pe Str. Liviu Rebreanu/ Bd. Camil Ressu (Piața Râmnicu Sărat), din cauza acumulării de apă”, a postat Societatea de Transport București pe contul său de Twitter. O altă postare, în urmă cu puțin timp: ”Liniile 19 și 40 – blocate pe Bd. 1 Decembrie/ Str. Postăvarului, în ambele sensuri, din cauza acumulării de apă de ploaie”.

Zona Bulevardului 1 Decembrie este binecunoscută bucureștenilor din zonă pentru faptul că aici la fiecare ploaie mai puternică nu mai face față canalizarea. Dat fiind că porțiunea respectivă este, practic, într-o vale, sistemul de canalizare refulează și nu se mai poate trece prin zonă nici măcar ca pieton.

Vom mai asista la inundații în București. Avertismentul meteorologilor

Vremea va rămâne instabilă la nivelul Bucureştiului până sâmbătă dimineaţa şi se va manifesta prin ploi torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit meteorologilor, în intervalul 17 iunie, ora 10:00 – 20 iunie, ora 10:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, posibil, vijelii şi grindină. În tot intervalul de prognoză se vor acumula cantităţi importante de apă, iar pentru secvenţe scurte de timp se vor depăşi 15 – 25 l/mp.

Alte linii de tramvai au fost blocate, dar nu din cauza ploii

Alte două linii de tramvai ale STB au fost blocate în ultimele 24 de ore, dar nu din cauza ploii.

”Linia 1 a fost blocată 20 de minute pe Șos. Mihai Bravu, la stația Baba Novac, pe sensul spre Șos. Ștefan cel Mare (13:20- 13:40). Cauza: defecțiune tramvai”, a anunțat miercuri la prânz STB pe contul de Twitter.

Cu o seară înainte, au fost probleme și pe alte linii: ”Liniile 7 si 47 – blocate pe Str. Dr. Constantin Istrati/ Șos. Viilor, pe sensul spre Șos. Giurgiului. Cauza: defecțiune tramvai. A fost trimisă echipa de intervenție”. Ulterior, STB a revenit: ”Liniile 7 și 47 functioneaza normal. Blocare: 20 min. (21:15-21:35)”.

Linii de troleibuze blocate

În cursul dimineții, au fost blocate și linii de troleibuze. ”Liniile 69, 90 si 93 – blocate pe Drumul Taberei, în stația Liceul Eugen Lovinescu, în ambele sensuri. Cauza: avarie la rețeaua de contact. A fost trimisă echipa de intervenție. (…) Liniile 69, 90 și 93 funcționează normal pe Drumul Taberei. Blocare: 28 min. (09:50-10:18)”, a scris STB pe rețeaua de socializare.

Inundație la Pasajul Mogoșoaia

Una peste alta, inundațiile au pus mari probleme autorităților din Capitală. O revăsare de ape a avut loc și sub Pasajul Mogoșoaia, așa cum se poate observa și în filmarea alăturată (imagini ISU).

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole