joi, septembrie 19, 2024
spot_img

Comisia Europeană simplifică procedurile de finalizare a rețelei TEN-T

Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au ajuns la un acord privind măsurile care să grăbească finalizarea rețelei transeuropene de transport (TEN-T).

 

Rețeaua TEN-T a fost slab gândită pe teritoriul României. Nicio legătură spre Moldova și Ucraina.

Informația a fost difuzată zilele trecute de către Comisia Europeană. „Finalizarea rețelei transeuropene de transport (TEN-T) este esențială pentru funcționarea pieței unice, digitalizarea transportului și trecerea la o mobilitate mai curată. Noile reguli vor face procedurile administrative pentru infrastructură mai eficiente și transparente și vor beneficia de sectorul transporturilor în recuperarea acesteia”, promite  comisarul pentru transport, Adina Vălean

Se așteaptă ca noile măsuri să simplifice regulile și procedurile pentru autorități și promotorii de proiecte. Acestea vor facilita acordarea de permise, achiziții publice și alte proceduri administrative pentru proiecte de infrastructură și vor îmbunătăți cooperarea între statele membre în cadrul proiectelor transfrontaliere, precum și pentru a atinge alte obiective ale UE, precum protecția mediului. Comisia nu a comunicat exact care sunt măsurile concrete gandite. Comisia și-a prezentat propunerea inițială în mai 2018, ca parte a pachetului de mobilitate III. Acordul provizoriu trebuie acum aprobat de Parlament și Consiliu înainte de intrarea în vigoare. (D.C.)

 

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole