vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

BREAKING. Noile trenuri de metrou pentru Magistrala 5 ar putea fi livrate de Alstom

Compania Metrorex a acceptat o singură ofertă din cele cinci propuneri prezentate pentru achiziția de rame de metrou destinate Magistralei 5 Drumul Taberei – Eroilor – Pantelimon.

Doru Cireașă

BREAKING. Noile trenuri de metrou pentru Magistrala 5 vor fi livrate de Alstom

Oferta acceptată de Metrorex este cea a Alstom Transport Franța cu subcontractor Altom Transport România, pentru 5% din contract. Concluzia apare în raportul procedurii semnat în data de 29 mai, potrivit informațiilor deținute în exclusivitate de Club Feroviar.

Noile trenuri de metrou pentru Magistrala 5 vor fi livrate de Alstom

Pe scurt, lucrurile au stat astfel: rușii de la Metrowagonmash au fost excluși căci nu au prezentat și oferta tehnică, spaniolii de la CAF și asocierea sino-română CRRC – Astra Vagoane au foste excluși deoarece propunerea lor tehnică depășea sarcina maximă admisă pe osie, cerută de Metrorex, iar coreenii de la Hyundai Rotem au fost, de asemenea, excluși, deoarece au prezentat o ofertă care, la fel, nu corespundea la partea de încărcare a trenului cu călători (ținta finală urmărită de ei fiind tot încadrarea în sarcina maximă pe osie cerută). Alstom a cerut un pret de 103,24 milioane euro, fără TVA, adică 94,3% din valoarea estimată.

Ce cumpără Metrorex

Metrorex a lansat pe 22 martie 2019 licitaţia pentru achiziţia a 30 de trenuri care vor circula pe tronsonul Drumul Taberei – Iancului al Magistralei 5. În primă fază vor fi cumpărate 13 trenuri pentru secţiunea Eroilor – Râul Doamnei, urmând ca ulterior să mai fie achiziţionate încă 17.

Valoarea estimată a contractului pentru cele 30 de rame noi este de 1,2 miliarde de lei (255 milioane de euro), adică 8,5 milioane de euro pe unitate. Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon are trei secţiuni: Eroilor – Drumul Taberei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

Metrorex a primit cinci oferte de la Hyundai Rotem Company – Romansys (Coreea de Sud), JSC Metrowagonmash (Rusia), Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles – Atelierele CFR Griviţa (Spania – România), CRRC Qingdao Sifang Co. – Astra Vagoane (China – România) și Alstom Transport (Franţa).

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole