joi, septembrie 19, 2024
spot_img

Un nou transport de grinzi pentru calea ferată de Otopeni a plecat de la Negoiești

Un nou transport de grinzi pentru calea ferată de Otopeni a plecat luni de la fabrica din Negoiești, județul Prahova și vor fi montate în această săptămână. În paralel, se lucrează la relocarea utilităților în zona hotelului Vienna House, de lângă DN1.

Adrian Bărbulescu

grinzi pentru calea ferată de Otopeni

Transporturile agabaritice au fost anunțate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). ”În perioada 25.05.2020 – 29.05.2020, se vor desfășura trei transporturi cu depășiri pe traseul Negoiești Prahova – DJ 140 – DN 1A – DN 1 – Otopeni. Vehiculele transportă grinzi metalice. Lățimea maximă a vehiculelor este 2,55 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. Menționăm că în conformitate cu OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră. Etapele de desfășurare ale transporturilor sunt stabilite de poliția rutieră, care asigură însoțirea vehiculului cu depășiri. Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu”, se arată în comunicatul dat publicității de CNAIR.

Ultimele grinzi pentru calea ferată de Otopeni, tronsonul care nu este în litigiu

Inginerul Liviu Trenchea, șeful șantierului Arcada Company de la Otopeni, a declarat pentru Club Feroviar că până la finele acestei săptămâni vor fi montate ultimele trei grinzi ale viaductului de pe tronsonul care nu a fost în litigiu, între Halta Odăile și Telekom Arena, patinoarul lui Ion Țiriac. Ele vor fi montate pe pilonii care sunt deja ridicați în acea zonă.

”Când vor fi gata și ultimele trei pile (piloni – n.red.) vom începe și acolo montarea grinzilor. Deocamdată, se lucrează la relocarea utilităților. Fibra optică e aproape gata, mai rămâne partea electrică, de joasă și medie tensiune”, a mai spus Liviu Trenchea.

Ministerul Transporturilor a semnat recent un protocol cu patronii hotelului Vienna House, fapt care-i permite constructorului să continue lucrările și în zona dintre Telekom Arena și DN1, care se află în litigiu în instanță.

CITEȘTE și VIDEO GALERIE FOTO Începe montarea ultimilor stâlpi la calea ferată de aeroport

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole