vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Fără transbordare pe Mogoșoaia-Balotești. Macazul a fost montat mai repede

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că, începând de duminică la prânz, trenurile circulă fără transbordare pe Mogoșoaia-Balotești.

transbordare pe Mogoșoaia-Balotești
Primul tren a trecut duminică

Astfel, începând cu ora 12.30, traficul feroviar pe distanța Mogoșoaia – Balotești se desfășoară în condiții normale, fără transbordare auto.

Lucrările la infrastructura feroviară pentru montarea unui schimbător nou de cale, care aveau termen de execuție până luni, 25 mai 2020, au fost finalizate în prima parte a zilei de duminică. Lucrările sus-menționate fac parte din contractul de lucrări pentru “Dublarea liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti”, finanțate din fonduri de la bugetul de stat.

De vineri fusese impusă transbordare pe Mogoșoaia-Balotești

CFR SA a anunțat miercuri că în perioada 22.05.2020, de la ora 20.30 – 25.05.2020, ora 05.10, între stațiile Mogoșoaia și Balotești se vor desfășura lucrări la infrastructura feroviară, pentru montarea unui schimbător nou de cale, lucrări care se vor executa cu închiderea totală a traficului feroviar pe distanța Mogoșoaia-Balotești.

Dublarea căii ferate Mogoșoaia-Balotești este un proiect complementar conexiunii feroviare spre Aeroportul Internațional Henri Coandă. În paralel, cu linia simplă existentă, se construiește o alta, pe o distanță de aproximativ opt kilometri.

După cum a arătat Club Feroviar acum zece zile, terasamentul este aproape gata între Mogoșoaia și pasajul de peste DN1, iar până la Halta Odăile, unde se face bifurcația spre aeroport, au fost puse și șinele. Se lucrează în ritm alert și la pasaj (podul feroviar), unde se fac operațiuni de sablare și de revopsire, iar apoi se va trece la înlocuirea traverselor pe ambele fire de circulație.

Contract de peste 10 milioane de euro cu austriecii de la Porr

Obiectivul de investiţii Dublarea liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti, în valoare de 50,5 milioane de lei, are finanţare asigurată din fonduri de la bugetul de stat. Lucrarea este executată de austriecii de la Porr Construct, iar lucrările de suprastructură – de Wiebe România.

Trebuie precizat faptul că proiectul reprezintă prima lucrare de dublare a unei linii de cale ferată realizată după 1989 pe reţeaua feroviară, exclusiv din fonduri de la bugetul de stat.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole