vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Două licitații feroviare în valoare de 500.000 de euro, lansate de CFR SA

Două licitații feroviare, în valoare cumulată de aproximativ 500.000 de euro, au fost lansate luni de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA. Prima este ”la prima strigare”, iar a doua s-a reluat.

licitații feroviare ridicarea restricțiilor de viteză Barometrul privind starea economiei licitație la CFR șantiere feroviare restricții de viteză la CFR consolidarea terasamentului la Valea Vișeului licitație la Regionala Craiova BVC CFR SA pe 2019 lucrări la infrastructura feroviară
FOTO cu rol pur ilustrativ

În sistemul electronic de achiziții publice a fost publicat anunțul de licitație având ca obiect ”Lucrări de reparație pentru ridicare restricții de viteză pe linii curente și directe: Linia 116 Merișor-Crivadia fir 1 și fir 2, km 59+000-57+185”.

Cu ocazia verificării liniilor de pe raza Regionalei Timișoara, în conformitate cu instrucțiile în vigoare, inclusiv cu vagonul și căruciorul de măsurat calea, s-au constatat porțiuni de linie cu probleme de ecartament din cauza stării necorespunzătoare a traverselor de lemn. În vederea eliminării problemelor de ecartament, pentru aducerea liniilor în limita toleranţelor admise pentru circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă, este necesară contractarea acestei lucrări. Se va face înlocuirea traverselor de lemn normale necorespunzătoare cu traverse de lemn noi, un număr total de 4.646 de bucăți, între stațiile Merișor și Crivadia, fir 1 și 2, pe porțiunile de linii în curbe, între km 59+000-57+185, în vederea asigurării condițiilor de siguranță în exploatarea liniei. Realizarea lucrării se va face în conformitate cu procesele tehnologice stabilite în caietul de sarcini și trebuie să îndeplinească condițiile de siguranță a circulației feroviare impuse prin regulamente, instrucțiuni și norme de specialitate ale CNCF CFR SA privind circulația trenurilor. Executantul lucrării asigură achiziția materialelor necesare.

Valoarea totală estimată este de 1.848.739,48 lei. Garanţia pentru participare este de 18.487,39 lei fără TVA pentru o perioadă de valabilitate de șase luni de la data și ora limită de depunere a ofertei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 10 iunie 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 10 decembrie 2020.

Licitații feroviare. Una nouă, alta veche

Un alt anunț de licitație postat luni în sistemul electronic de achiziții publice are ca obiect ,,Lucrări de reparație pentru ridicare restricții de viteză pe aparate de cale: Linia II 610 Pașcani-Iași, stația Târgu Frumos, sch. Nr. 2,8,12”.

Procedura a mai fost lansată, la mijlocul lui aprilie, însă până la termenul limită – 13 mai – nu s-a primit nicio ofertă, așa că ea a fost anulată și s-a reluat de la zero.

Cel care va câștiga licitația va trebui să facă lucrările necesare în vederea readucerii aparatelor de cale în limita toleranțelor admise în instrucțiile și normele în vigoare, pentru asigurarea circulației trenurilor în condiții de siguranță, pe linia II 610 Pașcani-Iași, stația Târgu Frumos, linia V. Valoarea totală estimată este de 504.202 lei, iar garanţia pentru participarea la licitație este de 5.000 de lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 3 iunie 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la 3 octombrie 2020.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole