vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

GALERIE FOTO Gică Popescu pierde pariul. Lucian Bode îi dă dreptate lui Ionuț Stroe

Gică Popescu pierde pariul pe care l-a pus, susținând că legătura feroviară Gara de Nord – Aeroport Henri Coandă va fi gata pe 15 iunie. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, i-a dat dreptate omologului său de la Tineret și Sport, Ionuț Stroe, și a anunțat că linia ferată va fi gata la finele lunii august.

Adrian Bărbulescu

Miniștrii Lucian Bode și Ionuț Stroe au vizitat miercuri, împreună cu Gică Popescu, consilierul premierului pentru Euro 2020, șantierul căii ferate care va face legătura cu Aeroportul Otopeni.

În cazul liniei de cale ferată Gara de Nord – Aeroportul Otopeni, ministrul Lucian Bode a remarcat evoluțiile înregistrate de la ultima vizită și i-a cerut antreprenorului să păstreze ritmul accelerat, astfel  încât la sfârșitul lunii august 2020 acest obiectiv să fie finalizat, a anunțat Biroul de presă al Ministerului Transporturilor.

„Este un obiectiv extrem de important al ministerului și al Companiei CFR Infrastructură, primul finalizat de la zero după foarte mulți ani. Am văzut că lucrurile au evoluat foarte mult de ultima mea vizită aici. Am vrut să văd stadiul lucrărilor și totodată să-i dau o veste bună constructorului, și anume aceea că a fost deblocat un obstacol foarte important în construcția acestui obiectiv prin semnarea acordului dintre CFR Infrastructură și societatea care deține hotelul (Vienna House – n.red.), obiectiv care se află în aproprierea culoarul liniei de cale ferată. Din acest moment, antreprenorul nu mai are niciun obstacol și nici scuze să se încadreze în termenul contractual”, a spus Lucian Bode.

Gică Popescu pierde pariul. Lucian Bode spune că linia ferată va fi gata la finele lunii august

El a continuat, arătând că noul termen de finalizare este în luna august. ”Termenul asumat este sfârșitul lunii august 2020. Văd că pe șantier există o mobilizare foarte bună, cu un stadiu fizic de aproximativ 65%. Vreau să le mulțumesc tuturor că au înțeles că pentru noi, pentru România, acest obiectiv de cale ferată este unul extrem de important”, a precizat Lucian Bode.

Ionuț Stroe anunțase data de 26 august pentru inaugurare

Cu câteva ore înainte, Ionuț Stroe avansase data de 26 august pentru finalizarea acestui obiectiv de investiție.

“Azi am efectuat împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi cu Gică Popescu o vizită la Aeroportul Aurel Vlaicu şi la linia de cale ferată care va lega Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă. La Băneasa totul este în ordine, se lucrează, dar impresionantă este calea ferată. Mai mult decât prilejul unei foarte bune organizări, mă impresionează utilitatea ei generală ulterioară. Pentru că în sfârşit investiţia asta va aduce Bucureştiul în secolul XXI. Să legi aeroportul de gară este, din punctul meu de vedere, un semn de normalitate socială europeană, atât de utilă, de necesară. La sfârşitul lunii august ar urma să fie finalizată, pe 26 august mai exact”, a declarat Stroe pentru Agerpres.

Gică Popescu a anunțat că a pus un pariu și că este convins că legătura feroviară Gara de Nord – Aeroport Henri Coandă va fi gata pe 15 iunie. Acum, e clar că Gică Popescu pierde pariul.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole