vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Trenurile lui Warren Buffet au mers în pierdere. Magnatul, mai sărac cu 50 miliarde de dolari

Trenurile lui Warren Buffett, operate de compania BNSF, au mers în pierdere în primele trei luni ale anului, din cauza pandemiei de coronavirus de tip nou. Și nu numai trenurile. Grupul Berkshire Hathaway, al miliardarului Warren Buffett, a raportat sâmbătă pierderi trimestriale record, de 50 miliarde de dolari.

Adrian Bărbulescu

Trenurile lui Warren Buffet

Potrivit Berkshire, majoritatea celor peste 90 de afaceri ale grupului se confruntă cu efecte negative ”de la relativ minore la grave” din cauza COVID-19. Veniturile au scăzut considerabil în aprilie, chiar şi în cazul unor operaţiuni considerate ”esenţiale”.

Volumul bunurilor de consum şi de cărbune transportate de operatorul feroviar BNSF a scăzut, în vreme ce grupul de asigurări Geico a alocat fonduri pentru primele de asigurări auto pe care nu se mai aşteaptă să le încaseze. Unele companii din cadrul grupului au redus salariile şi au trimis angajaţii în şomaj tehnic, iar retaileri precum See’s Candies şi Nebraska Furniture Mart şi-au închis magazinele.

Rezerve în creștere pentru Grupul Berkshire Hathaway

Buffett a permis ca rezerva de numerar a Berkshire să crească la un nivel record de 137,3 miliarde de dolari, de la 128 miliarde de dolari, cât era la sfârşitul anului trecut. Creşterea reflectă incapacitatea miliardarului de a face achiziţii majore pentru conglomeratul cu sediul central în Omaha şi reticenţa sa de a cumpăra acţiuni.

Berkshire a cumpărat în primul trimestru acţiuni în valoare netă de 1,8 miliarde de dolari şi a vândut acţiuni de 6,1 miliarde de dolari. Grupul a răscumpărat acţiuni proprii de 1,7 miliarde de dolari, mai puţin faţă de trimestrul anterior. ”De-a lungul timpului, Buffett a fost vizibil pe timp de criză, încurajând investitorii să profite de acţiunile vândute pe piaţă, dar dacă nu vede oportunităţi nici în propriile acţiuni, atunci ce să credem?”, s-a întrebat Jim Shanahan, analist la firma Edward Jones din St. Louis. Totuși, el recomandă achiziţia de acţiuni Berkshire.

Warren Buffett administrează de cinci ori mai mulți km de cale ferată decât CFR SA

BNSF Railway este unul dintre cei mai mari transportatori feroviari din America de Nord, cu o rețea de cale ferată de 32.500 de mile, echivalentul a 51.000 km.

Adică de cinci ori mai mult decât rețeaua feroviară publică din România, gestionată de CFR SA. La data de 31 decembrie 2019, liniile de cale ferată de folosinţă publică în exploatare în România însumau 10.759 km, din care 10.621 km (98,7%) linii cu ecartament normal, 134 km (1,3%) linii cu ecartament larg (specific spațiului ex-sovietic) şi 4 km linii cu ecartament îngust, potrivit Institutului Național de Statistică, așa cum a relatat Club Feroviar.

Trenurile lui Warren Buffett străbat 28 de state americane și trei provincii canadiene

Rețeaua BNSF este răspândită în 28 de state americane și trei provincii canadiene, potrivit informațiilor prezente pe site-ul companiei.

BNSF este unul dintre transportatorii de top ai produselor și materialelor care ajută la hrănirea, îmbrăcarea și asigurarea de electricitate pentru comunități întregi din America și din alte părți ale lumii.

Anul trecut, BNSF a transportat 1,9 milioane de vagoane de produse industriale și 1,8 milioane de transporturi de cărbune. Un asemenea transport poate asigura alimentarea cu electricitate a unei case pentru 50 de ani.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole