vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Patru cazuri de coronavirus la Spitalul CF Sibiu. Unitatea medicală a fost închisă

Patru cazuri de coronavirus la Spitalul CF Sibiu au fost depistate vineri, drept pentru care unitatea medicală este închisă începând de sâmbătă. Până acum, doi ceferiști au fost răpuși de virusul ucigaș.

coronavirus la Spitalul CF Sibiu

Concret, patru angajaţi ai unităţii medicale şi doi pacienţi au fost confirmaţi cu coronavirus. Închiderea temporară se face pentru dezinfecţie şi pentru testarea întregului personal.

Prefectura Sibiu a informat vineri seară că, potrivit datelor transmise la ora 19,00 de Direcţia de Sănătate Publică, în cadrul Spitalului General Căi Ferate Sibiu au fost confirmate pozitiv, în urma testării SARS CoV-2, patru persoane angajate, respectiv trei asistenţi şi o infirmieră, precum şi doi pacienţi internați.

Coronavirus la Spitalul CF Sibiu. Pacienții, mutați la alte unități sanitare

“Ca urmare a acestui fapt, Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, împreună cu Spitalul General Căi Ferate Sibiu, au decis ca începând de mâine, 25.04.2020 (sâmbătă – n.red.), unitatea sanitară menţionată anterior să fie închisă temporar, pentru efectuarea dezinfecţiei, dar şi pentru testarea întregului personal al spitalului”, a transmis Prefectura Sibiu.

Măsura a fost implementată sâmbătă, de îndată ce toţi pacienţii existenţi în spital vor fi transferaţi către alte unităţi sanitare din judeţ sau externaţi. Potrivit sursei citate, se estimează că spitalul va putea să îşi reia activitatea începând cu mijlocul săptămânii viitoare.

Doi ceferiști au murit de coronavirus

Nu este singurul caz de coronavirus în sistemul feroviar. În urmă cu trei săptămâni, trei cazuri de infectare cu Covid 19 au fost confirmate la Depoul Brașov al CFR Marfă și la SCRL Brașov.

Din păcate, coronavirusul de tip nou a provocat și două decese în rândul ceferiștilor. Un bărbat în vârstă de 58 de ani, care lucra ca impiegat de mișcare în Gara Suceava, a murit în urma infecției cu coronavirus. Bărbatul urma să iasă la pensie în toamna acestui an.

La Arad, un alt angajat CFR a decedat din cauza acestei boli. Este vorba de un angajat ce deținea și funcția de prim- vicepreședinte al Sindicatului Liber Mișcare Comercial Arad.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole