vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

UPDATE Oficial: Încă un caz de coronavirus la Metrorex, de această dată în aparatul central

Încă un caz de coronavirus la Metrorex a fost depistat miercuri, de această dată fiind vorba de o angajată din aparatul central al societății de transport cu metroul.

UPDATE Metrorex confirmă informația

În cursul dimineții de joi, a venit și confirmarea oficială din partea Metrorex, prin intermediul unui comunicat de presă, pe care-l prezentăm integral în cele ce urmează: ”Metrorex informează că în seara zilei de 22.04.2020, o angajată Metrorex ce își desfășoară activitatea în cadrul Biroului Achiziții, Servicii și Lucrări, sediul central, a fost confirmată pozitiv cu noul Coronavirus, fiind contact direct cu soțul acesteia care a fost testat și confirmat anterior bolnav pozitiv. Persoana în cauză este de sex feminin, cu vârsta de 40 de ani. Prin specificul funcției, angajata nu are contact de niciun fel cu călătorii. În seara zilei de 22.04.2020, aceasta și-a anunțat șefii ierarhici că a fost testată și confirmată pozitiv. Precizăm că începând cu data de 14.04.2020, angajata Metrorex se afla în concediu de odihnă. Colegii acesteia, cu care a intrat în contact, vor intra în izolare, iar locul de muncă unde își desfășura activitatea este dezinfectat. În conformitate cu prevederile legale, Metrorex a anunțat autoritățile competente în vederea adoptării măsurilor ce se impun în astfel de cazuri”.

coronavirus la Metrorex coronavirus la metrou bugetul Metrorex pe 2020 energie electrică la Metrorex BVC Metrorex pe 2020 Metrorex cumpără apă plată rectificare bugetară la Metrorex casierii pentru elevi BVC Metrorex pe 2019

Potrivit postului TV de știri Antena 3, din primele informații, femeia a contractat virusul de la soțul ei, care este cadru în Ministerul Afacerilor Interne, și este asimptomatică.

Potrivit colegilor, femeia are în jur de 35 de ani și lucrează la Biroul Achiziții, Servicii și Lucrări. Aceștia au fost trimiși în izolare.

Direcția de Sănătate Publică a pornit deja o anchetă epidemiologică pentru a stabili care sunt persoanele cu care femeia a intrat în contact.

Primul caz de coronavirus la Metrorex, în urmă cu trei săptămâni

Primul caz de coronavirus la metrou a fost depistat în urmă cu trei săptămâni la stația Laminorului de pe Magistrala 4, Gara de Nord 2 – Străulești.

Atunci era vorba despre un controlor de acces care supraveghea aparatele de taxare și, uneori, atunci când nu erau casieri, vindea cartele călătorilor. ”Nu e o surpriză pentru mine, în condițiile în care metroul este utilizat de foarte multă lume. Toți salariații sunt expuși, din păcate, cu precădere cei de la control acces”, a declarat la vremea respectivă liderul Unitatea – Sindicatul Liber Metrou, Ion Rădoi.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole