vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Un fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, atac dur la adresa lui Dan Costescu

Un fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor a lansat vineri un atac dur la adresa lui Dan Costescu, directorul general al CFR Călători.

atac dur la adresa lui Dan Costescu

Deputatul independent (fost PSD) Sorin Bota, fost secretar de stat pe vremea când Ministerul Transporturilor, Construcțiilor și Turismului (MTCT – denumirea din acea perioadă) era condus de Miron Mitrea a dat vineri publicității o declarație de presă intitulată ”CFR-ul propune turul României pentru <homeleși> de Paște”.

Atac dur la adresa lui Dan Costescu: ”Ce să mai creadă cetățeanul?”

Parlamentarul, care este și vicepreședinte al Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, se referă la comunicatul deatac dur la adresa lui Dan Costescu presă dat publicității de CFR Călători prin care se anunță suplimentarea trenurilor cu ocazia Sărbătorilor Pascale. ”În România, virusul e mai puțin periculos decât prostia. Mesajul președintelui României, transmis cât se poate de clar, nu a ajuns și la urechile  directorului CFR. Ce să înțeleg din decizia domnului Dan Marian Costescu? Că se dorește plimbarea trenurilor goale pentru mărirea pierderilor CFR Călători? Că se urmărește revigorarea turismului printr-un tur oferit pe calea ferată? Voi încă nu ați înțeles că noi nu stăm în casă pentru că ne plictisim? Voi încă nu ați înțeles că acest stat în casă înseamnă sacrificiu făcut, cu scopul de a ieși cât mai repede din situația aceasta și de a reporni cât mai repede motoarele economiei? Ce să mai creadă cetățeanul, câtă vreme reprezentanți de vârf ai Guvernului României excelează, în aceste zile, cu tot soiul de mesaje contradictorii, care mai de care mai aberante?”, scrie deputatul.

Aglomerație în Gara de Nord, în plină pandemie

Ministerul de Interne pare a fi ”uitat” de Gara de Nord din București, unde în dimineața zilei de vineri era o aglomerație de nedescris, fără a fi respectată distanțarea socială impusă prin Ordonanțele Militare.

Peroanele sunt pline de oameni care nu respectă regulile impuse de autorităţi, au relatat televiziunile de știri. Cei mai mulţi nu păstrează distanţa faţă de ceilalţi călători, iar cei mai mulţi dintre ei nici nu poartă măşti sau mănuşi de protecţie.

Din punctul de vedere al CFR Călători, au fost luate însă măsuri de protecție, iar biletele sunt verificate înainte de urcarea în tren.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole