vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Condamnări în primă instanța în dosarul Transbordare CFR. Faptele datează de peste 17 ani!

Tribunalul Iași a condamnat vineri pe oamenii de afaceri Gruia Stoica, Vasile Didilă și Vasile Răducan la pedepse cu închisoarea de până la patru ani fiecare. Faptele au avut loc acum 17 ani.

Oamenii de afaceri Gruia Stoica, Vasile Didilă şi Vasile Răducan au fost condamnați pentru constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani , după cum au susținut procurorii DIICOT care au trimis dosatrul spre judecată în urmă cu cinci ani în 2015. Faptele sunt însă mai vechi, din 2003, deci în urmă cu 17 ani.

Doru Cireașă

Care au fost pedepsele

– Vasile Didilă 3 (trei) ani şi 6 (şase) luni închisoare cu pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și a dreptului de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat,

– Gruia Stoica, pedeapsă de patru ani, după ce judecătorii au anulat suspendarea condiționată pronunțată de Curtea de Apel Ploiești în 2016, de 2 ani și 6 luni la acel moment. La felși acestuia i se interzice dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și a dreptului de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat.

-Vasile Răducan a fost condamnat și el la trei ani închisoare, însă cu suspendare, cu un termen de urmărire de șapte ani.

Cei trei pot face apel în termen de 10 zile de la comunicare, potrivit deciziei care nu este însă definitivă

Acuzele DIICOT

Cei trei au fost judecaţi la Iaşi pentru o privatizare din anul 2003. Stoica a fost acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală, alături de el mai fiind trimişi în judecată Vasile Didilă şi Vasile Răducan. DIICOT Iaşi a susținut în rechizitoriu că, în 2003, SC Grup Feroviar Român SA a cumpărat acţiunile societăţii SC Transbordare Vagoane marfă CFR-TVM Iaşi. La acel moment, Vasile Didilă era preşedinte al Consiliului de Administraţie de la firma deţinută de Gruia Stoica. „Preluarea s-a efectuat prin achiziţionarea întregului portofoliu de acţiuni de la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă – CFR Marfă SA“, a afirmat DIICOT.

Procurorii au arătat spun că între 2003 şi 2005, cei trei inculpaţi, „bazându-se pe relaţia de rudenie şi încredere reciprocă“, au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, elaborând un plan prin care să diminueze contribuţiile către stat a celor două firme. Astfel, prin intermediul societăţilor, cei trei ar fi rulat mai multe sume de bani creând aparenţa unor relaţii comerciale. „În cadrul grupului infracţional, fiecare dintre cei trei inculpaţi a îndeplinit un anumit rol în circuitele evazioniste şi de spălare a banilor. După achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al SC Transbordare Vagoane Marfă, inculpaţii Didilă Vasile, Răducan Vasile şi Stoica Gruia au schimbat conducerea societăţii impunând propriile reguli“, au explicat procurorii.

Aceştia au mai arătat că în circuitul relaţiilor comerciale fictive ar fi fost introduse şi alte firme, în scopul spălării banilor. Anchetatorii au exemplificat un contract fictiv de subînchiriere vagoane şi unul, tot plăsmuit, de consultanţă. Prejudiciul total s-ar ridica la 8,8 milioane de lei, a mai susținut DIICOT.

Ce spunea Stoica despre dosar în 2013

Omul de afaceri Gruia Stoia, proprietarul companiei desemnată câștigătoarea licitației pentru preluarea CFR Marfă, povestea în iulie 2013 că fusese chemat la DIICOT pentru a da clarificări într-un dosar din 2005, care a primit NUP în 2006, după 8 ani în care nu i s-a mai solicitat nicio declarație.

“Nu am comis nicio evaziune fiscală. Suspiciunile sunt în legătură cu fapte ce fac obiectul unui dosar de pe rolul DIICOT din 2005 care a primit deja NUP în 2006, subsemnatul fiind acţionar cu un procent de 0,00015%, adică 2 acţiuni, şi fără a avea vreo calitate de administrator la acea firmă.

Mai mult, nu-i cunosc nici pe directorul general, nici pe directorul financiar de la acea societate, şi nu aveam cunoştiinţă nici măcar de locul unde se afla sediul firmei. Am acceptat să am o participaţiune infimă în acea societate, de 2 acţiuni, doar pentru că acea firmă să-şi păstreze statutul de societate pe acţiuni”, a explicat Stoica pentru Mediafax.

După ce i-au dat NUP, procurorii au redeschis cercetările și dosarul.
“Doar în urmă cu 2 săptămâni am fost invitat pentru nişte clarificări la DIICOT, după ce vreme de 8 ani de zile nu mi s-a luat nici o declaraţie în acest caz, deşi am fost şi sunt la dispoziţia oricăror instituţii ale statului”, a mai spus Stoica.

Semne de întrebare

Este greu de explicat un proces cu obiect fapte petrecute încă de acum 17 ani în condițiile în care prescripția în materie penală cea mai îndelungată este de 15 ani (pentru fapte pedepsite cu închisoarea pe viață sau pedeapsă cu închisoarea de 20 de ani). În cazul faptelor pedesite cu închisoarea pe cinci ani prescripția apare tot după cinci ani.

Alt semn de intrebare privește trimiterea dosarului în judecată în mandatul premierului Victor Ponta (al patrulea guvern Ponta) în condițiile în care doi ani mai devreme privatizarea CFR Marfă, instrumentată tot de un Guvern Ponta, (primul Guvern Ponta) eșua, iar firma lui Gruia Stoica fusese vioara întâi la licitație.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole