vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Alstom și Siemens recurg la tehnologii 3D contra coronavirusului

Industria feroviară a început să utilizeze capacități de imprimare 3D pentru a lupta împotriva Covid-19.

coronavirus

Siemens și Alstom au început să folosească capacitățile lor de imprimare 3D pentru a produce articole destinate protecției pasagerilor, personalului și medicilor pe durata pandemiei de coronavirus,potrivit railjournal.com.

Astfel, Russian Railways (RZD) testează în prezent articole dedicate mânerele ușilor, furnizate de Siemens, care permit deschiderea acestora doar cu cotul sau braț inferiorul și nu cu mâna, reducând riscul de a răspândi virușii.

Siemens a instalat prototipurile în mai multe trenuri Desiro care operează în zona Moscovei, fiind prevăzută implementarea ulterioară pe alte flote. Siemens a achiziționat recent două imprimante 3D Stratasys pentru a ajuta la întreținerea flotei RZD care include, de asemenea, mai multe trenuri Velaro de mare viteză.

„Imprimarea 3D ne oferă flexibilitatea de a fabrica și înlocui piese de schimb noi înșine în orice moment în activitatea zilnică”, spune CEO-ul Siemens, Sabrina Soussan. „Folosim acum această tehnologie pentru a produce rapid accesorii pentru mânerele ușilor la cerere, astfel încât să putem satisface nevoile crescânde ale clienților noștri de măsuri speciale de sănătate și protecție.”

Alstom are propriul răspuns

Centrul de imprimare 3D al Alstom din Santa Perpètua, Barcelona, ​​coordonează, de asemenea, inițiativele din cadrul grupului pentru a produce componente, a furniza consumabile și a proiecta noi soluții.

Lucrând în coordonare cu rețeaua 3Dcovid19.org, Alstom fabrică viziere pentru măștile de față și supape pentru ventilatoarele mecanice.

„Scopul este de a ajuta comunitatea medicală prin fabricarea de piese care îndeplinesc standardele de calitate și siguranță adecvate”, spune Jaume Altesa, responsabil pentru hub-ul de imprimare 3D Alstom de la Santa Perpètua. „Imprimarea 3D a câștigat importanță datorită utilității sale deosebite pentru crearea de echipamente de protecție împotriva Covid-19, precum măștile de față, respiratoarele mecanice și chiar deschizătoarele de uși, printre altele.”

Experții în proiectare CAD din Santa Perpetua lucrează la soluții și dezvoltări noi, precum protecții personale portabile pentru mânerele ușilor și utilizarea materialelor anti-bacteriene la măști. (D.C.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole