miercuri, septembrie 18, 2024
spot_img

Legea ce permite circulația autobuzelor pe linia de tramvai, publicată în M.O.

În Monitorul Ofical din data de 6 aprilie, numărul 287, a fost publicată legea Legea nr. 43/2020 privind aprobarea O.G. nr. 11/2019, pentru modificarea și completarea O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. 

Se reduce parcul STB mai puține tramvaie STB modernizarea liniei de tramvai
Autobuzele vor avea voie pe linia de tramvai

Legea în cauză elimină sancțiunile aplicate șoferilor mijloacelor de transport public care se găsesc pe linia de tramvai la apropierea acestuia și nu fac loc.

În vechea formulare era scris:

„(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa I de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de către persoane fizice: (…) nerespectarea obligației conducătorului de vehicul de a lăsa liber traseul tramvaiului la apropierea acestuia, când drumul are o singură bandă”.

Autobuzele au voie pe linia de tramvai

În noua prevedere se introduce excepție pentru conducătorul de autovehicul, destinat transportului public de persoane. „La art. 99 alin. (1) pct. 10 se modifică și va avea următorul cuprins: „(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa I de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de către persoane fizice: (…)  Nerespectarea obligației conducătorului de vehicul, cu excepția conducătorului de autovehicul destinat transportului public de persoane prin servicii regulate, de a lăsa liber tramvaiul la apropierea acestuia, când drumul are o singură bandă”. (D.C.)

Citește aici mai multe despre acest subiect 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole