vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Coronavirus la Iași. Călătoria cu tramvaiul, doar cu mască de protecție

În contextul pandemiei de coronavirus la Iași, persoanele din judeţ trebuie să poarte, începând de luni, măşti de protecţie ale feţei şi nasului sau alte materiale.

coronavirus la Iași vizita Papei Francisc

Potrivit unei decizii luate de Consiliul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, purtarea măștilor este obligatorie în mijloacele de transport în comun (inclusiv tramvaiele din municipiul Iași) şi în spaţiile publice închise.

“În mijloacele de transport în comun din judeţul Iaşi, precum şi în toate spaţiile publice închise (spaţii comerciale, farmacii, pieţe agroalimentare, instituţii publice etc.) purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi nasului este obligatorie. Aceste mijloace de protecţie constau în: măşti de protecţie, eşarfe, fulare, alte articole vestimentare etc. Administratorii şi deţinătorii locaţiilor enumerate la punctul anterior nu vor permite cetăţenilor accesul în mijloacele de transport şi în spaţiile enumerate (…) fără mijloacele de protecţie menţionate”, se menţionează în decizia Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, citată de Agerpres.

Coronavirus la Iași. Tramvaiele circulă doar în anumite intervale orare

La Iași au mai fost adoptate, după jumătatea lunii trecute, măsuri privind limitarea circulației persoanelor cu mijloacele de transport în comun.

Pentru a ține sub control pandemia de coronavirus, autobuzele și tramvaiele din municipiu sunt verificate de polițiști, astfel încât numărul călătorilor să nu fie mai mare decât cel al locurilor pe scaune.

Anunțul a fost făcut pe contul său de Facebook de primarul Iașiului, Mihai Chirica.

“Verificăm ca mijloacele de transport să respecte nivelul maxim de încărcare a acestora în condițiile actuale. (…) Rugămintea mea este să respectăm aceste restricții, să fim solidari cu cei care chiar au nevoie de transport, cei care muncesc la foc continuu – cadrele medicale și farmaciștii, cei care ne aprovizionează cu alimente, forțe de ordine și toți cei pentru care deplasarea este absolut obligatorie. Să le garantăm că fiind solidari cu ei, nu le aglomerăm mijloacele de transport și nu le punem viața in pericol. Vă rog respectați normele de igienă, nu părăsiți casele decât dacă e strict obligatoriu: urgențe medicale, aprovizionarea cu medicamente și hrană sau prezența la locul de muncă”, a scris Chirica pe rețeaua de socializare.

Totodată, autobuzele și tramvaiele din Iași circulă doar în anumite intervale orare, restricțiile fiind decise de Primărie pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole