vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Bombardier primește comandă de 19 trenuri regionale Regio 2N de la SNCF

Cele 19 trenuri regionale comandatate de către SNCF (căile ferate franceze) vor avea punte dublă și vor fi folosite în regiunea Auvergne-Rhône Alpes.

sursa foto:globalrailwayreview.com

Bombardier Transportation a anunțat că a primit o comandă pentru 19 trenuri regionale tip Regio 2N de la SNCF, totalizând 114 vagoane, potrivit globalrailwayreview.com.

Comanda se ridică la un total de 176 de milioane de euro – inclusiv eventuale majorări ale prețurilor, și este o parte suplimentară a contractului semnat cu SNCF în 2010, care prevede fabricarea a până la 860 de trenuri pentru regiunile franceze . În prezent, 10 regiuni franceze au comandat un total de 428 de trenuri Bombardier OMNEO / Regio 2N.

Noile trenuri de la Bombardier vor începe să funcționeze pe liniile Lyon-Mâcon și Lyon-Valence în vara anului 2023. Regiunea Auvergne-Rhône-Alpes continuă să-și consolideze flota Regio 2N, care va cuprinde 59 de regio 2N.

Noile garnituri de tren vor avea 83 metri lungime și vor oferi o capacitate de 385 locuri. O flotă de 40 trenuri Regio 2N funcționează deja în regiunea Auvergne-Rhône-Alpes. Trenurile vor fi echipate cu Wi-Fi, un sistem de supraveghere video, șase sloturi pentru biciclete și vor îndeplini toate cerințele de interoperabilitate și accesibilitate europeană. (D.C.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole