vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Ludovic Orban anunță echipamente de protecție pentru spitalele CF, după ce Victor Costache a demisionat

Cu prilejul conferinței de presă în care a anunțat că ministrul Sănătății, Victor Costache a demisionat, premierul Ludovic Orban a precizat că prioritatea zero a Guvernului este dotarea cu echipamente de protecție a tuturor spitalelor, inclusiv cele din subordinea Ministerului Transporturilor.

Victor Costache a demisionat Spitalul CF 2

”Indiferent că sunt spitale din subordinea Ministerului Sănătății, spitale din subordinea Ministerului Transporturilor, spitale aflate în subordinea autorităților locale, avem priritate zero achiziția de materiale, echipamente, dispozitive absolut necesare pentru a putea proteja angajații spitalelor și, de asemenea, pacienții din spitale care sunt tratați pentru alte afecțiuni decât coronavirus”, a declarat prim-ministrul.  

Spitalele din subordinea Ministerului Transporturilor sunt spitalele de căi ferate, 15 la număr: două în București (Spitalul Clinic nr. 1 CF Witting și Spitalul Clinic nr. 2 CF) și 13 în alte orașe – Iași, Cluj Napoca, Timișoara, Ploieşti, Galaţi, Constanţa, Braşov, Paşcani, Simeria, Oradea, Craiova, Sibiu și Drobeta Turnu Severin.

Apelul medicilor de la Spitalul CF Timișoara

Măsura anunțată de Ludovic Orban vine la nici 24 de ore după ce medicii de la Spitalul CF Timișoara au făcut un apel pe Facebook pentru dotarea cu combinezoane, măști speciale, ochelari de protecție, viziere, de ventilatoare, materiale sanitare și consumabile. Medicii spun că Spitalul CF Timișoara va fi transformat în unitate COVID-19 atunci când Spitalul de Infecțioase Victor Babeș din oraș va avea toate paturile ocupate.

”Avem mare nevoie de implicarea comunității, atât pentru protecția pacienților dar și a angajaților și a familiilor acestora”, a declarat la RFI medicul radiolog Bogdana Pătrașcu, unul dintre fondatorii Asociației Împreună pentru Spitalul CF Timișoara.

Victor Costache a demisionat, în plină pandemie de coronavirus

Anunțul oficial că ministrul Sănătății, Victor Costache a demisionat a fost făcut de premierul Ludovic Orban.

”Domnul Victor Costache şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii, din motive profesionale şi personale. Am luat act de această demisie. Îi voi transmite preşedintelui României această demisie pentru a putea să se emită decretul de revocare. Aproape cinci luni de zile Victor Costache a făcut parte din Guvernul pe care-l conduc, am făcut echipă şi am luat o serie de decizii importante pentru sistemul medical. Regret demisia, dar o înţeleg şi îi mulţumesc pentru buna colaborare. Îi voi propune domnului preşedinte pentru funcţia de ministru al Sănătăţii pe domnul Nelu Tătaru”, a declarat Orban.

El a precizat că Tătaru face parte din echipa de la MS, a fost, este şi va fi în prima linie a bătăliei contra coronavirus, stabileşte foarte bine strategiile şi planul de măsuri. ”L-am informat asupra intenţiei mele, urmând să revină în Bucureşti”, a precizat premierul.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole