vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Noul coronavirus. Lucian Bode anunță restricții pentru românii care vin din Italia cu trenul

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spune că autorităţile vor lua măsuri restrictive pentru românii care vin în țară din Italia cu trenul, în contextul luptei cu noul coronavirus.

noul coronavirus Bode a mers cu metroul

După ce au fost restricționate cursele aeriene, Lucian Bode a anunţat în noaptea de duminică spre luni că ar putea fi luate măsuri similare şi în privinţa mijloacelor de transport terestre.

“Astăzi am luat o decizie foarte clară în legătură cu situaţia pasagerilor veniţi în România din Italia pe cale aeriană. Cu siguranţă mâine vom lua în discuţie şi celelalte trei moduri de transport şi anume cu autocarul şi microbuzul, cu trenul şi cu maşinile personale.  Trebuie să eliminăm orice risc pe fiecare mod de transport”, a explicat Bode.

Între România și Italia nu mai există de mult o legătură feroviară directă. În urmă cu 15 ani, încă mai circula trenul București Nord – Venezia Santa Lucia, care însă a fost anulat din cauza timpului mare de parcurs (peste 48 de ore) și în contextul apariției curselor aeriene low-cost. Acum, cine vrea să vină din Italia cu trenul trebuie să schimbe la Viena.

Noul coronavirus. Măsuri luate la Metrorex

Ministrul Bode a mai spus că a avut discuţii cu conducerea Metrorex de intensificare a măsurilor care au fost deja luate acolo, în contextul răspândirii coronavirusului.

“La metrou am prezentat ce măsuri am luat, în ultimele zile am avut mai multe discuţii cu cei de la Metrorex, căutăm să intensificăm măsurile pe care le-am putea lua acolo, altele decât cele luate deja. Să ştiţi că operăm cu 63 de trenuri, maximum din ceea ce avem, 63 din 63. Avem bineînţeles şi trenuri de rezervă caldă ca să putem să înlocuim într-o eventuală defecţiune, deci nu se va pune problema să nu avem trenuri suficiente. Timpii de aşteptare sunt la minim posibil, două minute, patru minute pe magistratele cele mai aglomerate. Încercăm să găsim şi alte măsuri de fluidizare a accesului la staţia de metrou şi la ieşirea din staţia de metrou”, a spus ministrul Transporturilor.

El a precizat că s-au luat toate măsurile de dezinsecţie la metrou. “Am fost preocupaţi să luăm toate măsurile de dezinfecţie. Ştiţi că până noaptea realizăm această dezinfecţie cu mijloacele speciale, tot ce înseamnă mânere, butoane de ieşire, scaune, absolut toate aceste operaţiuni le realizăm din 12 în 12 ore”, a explicat Bode.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole