vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

CFR SA face licitație pentru repararea a patru vagoane din Trenul Prezidențial

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat o licitație pentru repararea a patru vagoane din Trenul Prezidențial, cu o valoare estimată de 135.000 de lei.

trenul prezidențial

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație pentru ”efectuarea de reparații periodice (RP) la siguranța circulației la 4 vagoane din compunerea trenului prezidențial”.

Prestarea serviciilor se va executa la unitatea reparatoare de material rulant, iar vagoanele vor fi puse la dispoziție în stația de cale ferată care servește unitatea reparatoare, numai în cazul unităților reparatoare de pe teritoriul României. Durata de prestare a serviciului este de 20 de zile lucrătoare de la data semnării contractului. Durata de imobilizare a vagoanelor la reparație este de cinci zile lucrătoare/vagon.

Trenul Prezidențial trebuie să fie oricând apt de circulație

CNCF CFR SA a format garnitura de tren prezidențial completă din nouă vagoane menținute activ în serviciu. Dintre acestea, patru vagoane sunt scadențe la reparație periodică tip RP. ”Aceste nouă vagoane trebuie să fie apte de circulație conform instrucțiilor în vigoare pentru a asigura în orice moment deplasarea delegațiilor guvernamentale sau prezidențiale la evenimente oficiale”, se arată în anunțul de licitație.

Contractul va fi finanțat din fonduri proprii ale CFR SA, cu încadrarea lunară (până la aprobarea BVC 2020) în limita de 1/12 din cheltuielile aprobate și repartizate Direcției Linii la Capitolul “Cheltuieli pentru exploatare – Alte cheltuieli- Cheltuieli pentru serviciile executate de terți“ în anul 2019.

Ofertantul trebuie să facă dovada că în ultimii cinci ani a prestat servicii similare celor licitate (adică RP la vagoane de călători sau prezidențiale/guvernamentale).  Valoarea totală a garanției de participare este de 1.350 de lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 8 aprilie 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 8 septembrie 2020.

Pentru mai multe informații despre proiectele de reparare a vagoanelor sau locomotivelor, vă așteptăm la Oradea, în perioada 7-8 mai 2020, la Conferința de Material Rulant organizată de Club Feroviar.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole