vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Elevii de la Liceul Tehnologic Carol I din Galați vor avea în continuare călătorii gratuite pe calea ferată

Elevii de la Liceul Tehnologic Carol I din Galați, fostul Liceu Tehnologic CFR, vor avea în continuare călătorii gratuite pe calea ferată, potrivit unui proiect de act normativ.

călătorii gratuite pe calea ferată

Pe site-ul Ministerului Transporturilor a fost pus în dezbatere publică ”Proiectul de OMTIC pentru pentru modificarea pct.10 din anexa nr. 1 la Ordonanţa Guvernului nr. 112/1999 privind călătoriile gratuite în interes de serviciu şi în interes personal pe căile ferate române şi a pct.10 din anexa nr. 1.2 la Metodologia privind încadrarea în categoria de tren, clasă, condiţiile de emitere, gestionare şi folosire a legitimaţiilor de călătorie pe căile ferate române, aprobată prin Ordinul ministrului Transporturilor şi Infrastructurii nr. 1697/2012 pentru aprobarea metodologiilor de aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 112/1999 privind călătoriile gratuite în interes de serviciu şi interes personal pe căile ferate române”.

Potrivit prevederilor actului normativ din 1999, salariaţii grupurilor şcolare industriale de transporturi căi ferate şi ai grupurilor şcolare de material rulant pentru transporturi feroviare beneficiază de permise de călătorie pe căile ferate române, lista acestora fiind cuprinsă în anexa nr.1 la Ordonanţă. În cazul schimbării denumirii unităţilor,  Ministerul Transporturilor va face rectificarea corespunzătoare prin ordin al ministrului.

Au schimbat denumirea, dar vor în continuare călătorii gratuite pe calea ferată

În decembrie 2018, s-a luat decizia schimbării denumirii Liceului Tehnologic CFR din Galați, unde transporturile feroviare nu mai sunt principalul profil, instituţia având şi clase teoretice de matematică-fizică, clase de mecanică, electromecanică şi automatizări. Prin urmare, noua denumire este Liceul Tehnologic Carol I. “Am ales acest nume pentru că în timpul  lui Carol I s-au dat în folosinţă primele căi ferate române şi datorită faptului că sub domnia sa România a cunoscut o perioadă de dezvoltare foarte mare. În plus, nu există în Galaţi nicio instituţie cu numele acesta”, spunea la vremea respectivă directorul Gicu Bota Condurache, citat de presa locală.

Dosarele cu solicitările pentru noile denumiri au fost depuse la Consiliul Local pentru a fi votate într-o hotărâre, iar deciziile au intrat în vigoare începând cu anul şcolar 2019-2020.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole