vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Fostul primar din Fetești e noul director al Electrificare CFR. Actualul edil e tot ceferist

Fostul primar din Fetești Gheorghe Catrinoiu este începând de vineri noul director general al Electrificare CFR SA. Și actualul edil, Sorin Gafițoi, este tot ceferist. El a lucrat în centralul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

Adrian Bărbulescu

primar din Fetești

Gheorghe Catrinoiu a absolvit în 1993 Universitatea Politehnica București, Facultatea de Electrotehnică, specializarea Electrotehnică. Apoi, în 2008, a absolvit Universitatea Spiru Haret, Facultatea de management financiar contabil, specializarea Management.

În 2009, a terminat Universitatea Politehnica Timișoara, specializarea Managementul Ciclului de Proiect. Doi ani mai târziu, el a absolvit Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Național de Afaceri Interne, specializarea Managementul Strategic al Afacerilor Interne.

El a fost inițial, în perioada 1986-1993, electrician la IFTE. Apoi a fost, pe rând, inginer, șef de centru, șef de serviciu la Regionala CF Constanța. În 2004-2006, el a fost șef divizie electrificare la SC Electrificare CFR SA București, apoi, până în 2007, șef de sucursală la la aceeași societate. În 2007-2008, a deținut funcția de director general adjunct la SC Electrificare CFR SA.

A ocupat funcția de primar al municipiului Fetești timp de două mandate, în perioada 2008-2016.

Gheorghe Catrinoiu este penelist cu state vechi, fiind membru de partid încă din 2002. Înainte de a fi primar la Fetești, el a fost consilier local (2004-2005), consilier județean (2005-2007) și este, începând din 2005, președintele Organizației municipale PNL Fetești.

Actualul primar din Fetești a supervizat modernizarea Magistralei 900

Și actualul primar al Feteștiului, aflat la primul mandat, Sorin Gafițoi, este ceferist. El este inginer de căi ferate, drumuri și poduri, absolvent al Institutului Politehnic Iași, Facultatea de Construcții.

Sorin Gafițoi și-a început cariera în 1984, ca inginer la Secția de Întreținere Linii L3 Fetești și L4 Slobozia. Între 1987 și 1997 a fost șef Sectie Întreținere Linii, inginer șef și șef de district Linii la Secția de Întreținere Linii L3 Fetești, potrivit profilului său de pe Linkedin.

Ulterior, e a fost revizor central de Siguranța Circulației la Societatea Națională a Căilor Ferate Române (SNCFR). În perioada 1998-2012 a ocupat funcțiile de revizor general adjunct și șef serviciu Siguranța Circulației la CFR SA. El a mai fost director Coordonator Proiecte Europene la CFR SA, funcție din care s=a ocupat de implementarea proiectelor cu finanțare externă (ISPA,JBIC) de reabilitare a tronsoanelor de cale ferată București – Constanța și Câmpina – Predeal. De asemenea, el s-a ocupat de pregătirea proiectelor de reabilitare a căii ferate Sighișoara – Simeria – Curtici, parte a Coridorului IV Pan european.

Pentru mai multe informații despre infrastructura feroviară, vă așteptă la Galați, în perioada 11-12 martie, la Conferința de Infrastructură organizată de Club Feroviar.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole