vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Epidemia de coronavirus contaminează și căile ferate. ”Nașii” francezi nu mai merg în Italia

Epidemia de coronavirus din nordul Italiei are efecte și în transporturile feroviare. Operatorul feroviar francez de stat SNCF le cere controlorilor de bilete din trenul Paris-Milano să se oprească la frontiera franco-italiană.

Epidemia de coronavirus linia de mare viteză Budapesta-Cluj TGV a ajuns cu întârziere

Pentru a evita orice risc de contaminare, societatea feroviară a pus în practică noi proceduri: le cere controlorilor care-și desfășoară activitatea pe linia de mare viteză Paris-Milano-Torino să coboare din tren la frontieră, la Modane, înainte de a intra pe teritoriul italian, relatează BFMTV.

Aici, ei le predau ștafeta colegilor lor italieni. Acest lucru nu ar trebui să provoace întârzieri, deoarece controlorii profită de oprirea de trei minute de la Modane pentru a face schimbul cu italienii. Apoi, ”nașii” francezi se urcă în trenul care vine din direcția opusă, pe relația Torino-Milano-Paris.

SNCF susține că este vorba de o procedură clasică la care societatea a recurs frecvent și amintește faptul că pe această rută circulă zece trenuri pe zi.

Controlorii sunt dotați cu măști, pentru a se feri de epidemia de coronavirus

Pentru a se feri de coronavirus, controlorii au măști în gențile lor, în caz că este nevoie de ele. Pe de altă parte, în Gare de Lyon din Paris, unde sosesc trenurile TGV din direcția Torino, nu a fost luată nicio măsură specifică. SNCF a afișat doar o listă de sfaturi practice în gările de TGV și în cele de frontieră, în conformitate cu recomandările Ministerului Sănătății de la Paris.

Italia a anunțat joi după amiază noi decese din cauza coronavirusului. Alte două persoane au murit, bilanțul ajungând acum la 14 morți. Totodată, numărul persoanelor infectate a crescut la 528, majoritatea cazurilor fiind în nordul peninsulei.

În acest timp, Franța se pregătește pentru „o epidemie”, cum a declarat președintele Emmanuel Macron. „Avem în faţa noastră o criză, o epidemie care vine, cu care va trebui să ne confruntăm în cel mai bun caz”, a declarat Emmanuel Macron. În total, 18 cazuri de coronavirus au fost confirmate în Franța.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole