vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Traficul feroviar Italia – Austria, prin pasul Brenner, reluat

Trenurile sunt din nou autorizate să călătorească prin pasul Brenner, o rută cheie între Austria și Italia.

Gări pustii la granița italo-austriacă. Sursa foto: AFP, Miguel Medina

Duminica seară, Austria a ridicat interdicția trenurilor care călătoresc spre și dinspre Italia, prin pasul Brenner, rută internațională cheie. Restricția a durat puțin. Interdicția a fost impusă după ce două posibile cazuri de coronavirus au fost descoperite la bordul unui tren care se îndrepta din Italia spre sudul Germaniei, potrivit dw.com.

“Blocarea oficială de pe pasajul Brenner a fost ridicată”, a anunțat pe Twitter compania feroviară de stat ÖBB din Austria, la două ore după începerea opririi. Trenurile vor călători în conformitate cu programele normale luni dimineață, a adăugat compania.

Austria a oprit unele conexiuni cu trenul duminică seara la pasajul Brenner cu Italia, după ce oficialii au raportat că doi pasageri care au fost infectați cu coronavirus au fost opriți.

Cei doi pasageri au manifestat febră însă testul pentru virusul COVID-19 a fost negativ, au declarat oficiali ai Ministerului de interne al Austriei.

Duminică mai devreme, ÖBB confirmase DW că trenurile prin cheia Brenner Pass au fost oprite „până la o notificare ulterioară”, traficul feroviar încetând să circule pe ambele sensuri. “Nu sunt planificate alte trenuri italiene care vor trece prin pasul Brenner”, a spus compania într-un comunicat.

Ministerul de Interne al Austriei a declarat la vremea respectivă că trenul în cauză călătorea de la Veneția până la sudul orașului german din Munchen. Autoritățile italiene și-au alertat omologii austrieci despre două persoane care prezintă simptome de febră în tren.

“Procedura suplimentară este în prezent discutată împreună cu autoritățile italiene”, a declarat Ministerul de Interne, adăugând că trenul a fost oprit pe solul italian. (D.C.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole