joi, septembrie 19, 2024
spot_img

Din aprilie se introduc trenuri Eurostar Londra-Amsterdam, fără opriri intermediare

Din luna aprilie 2020, vor fi introduse trenuri Eurostar Londra-Amsterdam, fără opriri intermediare, a anunțat SNCF, operatorul feroviar francez de stat.

Eurostar Londra-Amsterdam trenurile Eurostar au fost anulate control vamal la Eurostar

Durata călătoriei între cele două orașe va fi puțin mai mare de patru ore, iar prețurile biletelor pornesc de la 40 de euro pe segment. De asemenea, începând cu 18 mai, vor fi disponibile și trenuri directe Londra-Rotterdam.

Încă din 2018, Eurostar asigură legătura între Londra și Amsterdam, respectiv Rotterdam, numai că în prezent trenurile trec la întoarcere prin Bruxelles. Din primăvară, legătura va fi directă în ambele sensuri. Între Marea Britanie și Olanda au călătorit cu trenul, până în momentul de față, peste 500.000 de persoane.

Trenul Eurostar Londra-Amsterdam, alternativă la călătoriile cu avionul

”Această rută directă între Londra și Amsterdam marchează o formidabilă evoluție pentru trenul de mare viteză și le oferă pasagerilor o alternativă confortabilă și ecologică la companiile aeriene spre una dintre destinațiile turistice și de afaceri cele mai populare din Europa”, a declarat Mike Cooper, directorul general al Eurostar.

Călătorind de la Londra la Amsterdam cu Eurostar, sunt cu 80% mai puține emisii de carbon pe pasager în comparație cu transportul aerian. Operatorul francez reamintește că pentru fiecare tren în circulație va planta câte un copac, potrivit unui angajament luat în acest sens în noiembrie 2019.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole