vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

UPDATE. Cele mai „manuale” bariere posibile pe calea ferată românească

În epoca ERTMS, sistemul european de management al traficului cel mai avansat de pe glob, angajații CFR mută barierele cu spatele. Imagini inedite cu o angajată CFR au fost surprinse la o trecere peste calea ferată a Drumului Naţional 7, în judeţul Hunedoara.

UPDATE. După apariția articolului, oficialii CFR SA au făcut următoarele precizări: „Bariera mecanică de la trecere la nivel cu calea ferată situată pe DN 7, între stațiile Simeria – Hunedoara, nu a funcționat în condiții optime marți 18 februarie, între orele 9.10 – 13.25, din cauza unui mecanism blocat. În intervalul orar necesar remedierii deranjamentului, angajata Regionalei CF Timișoara a semnalizat corespunzător trecerea la nivel respectivă, prin folosirea barierelor mobile, conform instrucțiilor și reglementărilor de siguranță. Pe linia respectivă circulă doar trenuri de marfă, iar în intervalul orar 9.10 – 13.25, trecerea la nivel a fost tranzitată de 3 trenuri de marfă și o locomotivă izolată. Angajata noastră a procedat regulamentar, conform instrucțiilor, prin amplasarea barierelor mobile, asigurând astfel condițiile optime de circulație atât pentru traficul rutier, cât și pentru cel feroviar”.

https://www.facebook.com/cristi.vatavu.18/videos/10221431464878060/

Barierele de la calea ferată, amplasate recent la intrarea în Simeria, pe Drumul Naţional 7, nu au funcţionat marţi, astfel că angajaţii CFR au fost nevoiţi să găsească soluţii alternative, potrivit publicației banatulazi.ro

Cristi Vătavu, un cameraman din Simeria, a surprins în imagini ridicolul situaţiei: angajata CFR a blocat drumul naţional cu două garduri, iar maşinile aflate în trafic au staţionat circa 20 de minute în coloanele formate pe mai mulţi kilometri înaintea căii ferate, în aşteptarea trecerii unei garnituri de marfar.

În inregistrare apare tocmai un tren cu cereale al operatorului Constantin Grup, deținătorul unui alt tren, încărcat tot cu cereale, deraiat acum două zile în județul Olt,

Angajata CFR a trebuit apoi să alerge cu gardurile în spinare, pentru a elibera drumul naţional cât mai repede, acompaniată de claxoanele şoferilor nemulţumiţi (D.C.)

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole