vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

CFR Călători spune că pasagerii sunt de vină pentru pățania tânărului nevăzător la vagonul cușetă

CFR Călători a reacționat la scandalul iscat de pățania tânărului nevăzător la vagonul cușetă, care a scris pe Facebook că a fost împiedicat de ”naș” să urce împreună cu câinele său însoțitor.

nevăzător la vagonul cușetă

”Precizăm că refuzul de a permite accesul în compartimentul cușetă al tânărului însoțit de câinele ghid a fost generat de către ceilalți călători din compartiment care au solicitat acest lucru și care aveau acest drept conform regulamentelor de transport, și NU de către însoțitorul de vagon așa cum este menționat. Însoțitorul de vagon a făcut tot ce e omenește posibil pentru ca tânărul să se odihnească până la Cluj și de a-i mulțumi, de asemenea, și pe ceilalți călători. Însoțitorul de vagon i-a găsit o altă cușetă de dormit, după ce călătorii din cușeta lui îi refuzaseră accesul cu câine”, se arată în comunicatul dat publicității de operatorul feroviar de stat.

Oficialii CFR Călători invocă Regulamentul de transport pe calea ferată din România și Regulamentul Comisiei Europene nr. 1371/2007: ”Titlul III, Capitolul 1, Art 12, alin (1) Călătorul poate lua cu el obiecte ușor de purtat (bagaje de mână) precum și animale vii, în conformitate cu Condițiile generale de transport. În plus, călătorul poate lua cu el obiecte incomode, în conformitate cu dispozițiile specifice conținute în Condițiile generale de transport. Nu sunt admise ca bagaje de mână obiectele și animalele care pot deranja sau incomoda călătorii sau pot provoca o daună”.

Accesul persoanelor cu câini ghizi la vagoane de dormit/cușetă se face cu acceptul celorlalți parteneri de călătorie, se mai arată în comunicat. Tot aici se precizează faptul că, în conformitate cu același regulament european, personalul de tren oferă asistență persoanelor cu mobilitate redusă dacă transmit o solicitare cu minimum 48 de ore înainte de efectuarea călătoriei, ceea ce tânărul nu a făcut.

Pățania tânărului nevăzător la vagonul cușetă. Cele două versiuni se bat cap în cap

Modul cum prezintă CFR Călători situația este total diferit de relatarea de pe Facebook a tânărului nevăzător.

El a scris pe rețeaua de socializare că în Gara de Nord nu i s-a permis să își ocupe locul în vagonul cușetă pe motiv că era împreună cu câinele însoțitor. Unul dintre controlori nu i-a permis să își ocupe locul în vagonul cușetă pentru că era însoțit de câinele ghid, iar tânărul spune că a fost agresat de angajatul CFR Călători și că situația s-a rezolvat abia după ce a sunat la 112, iar la Ploiești s-a urcat în tren o polițistă care a lămurit lucrurile.

CITEȘTE și Peripețiile unui tânăr nevăzător la vagonul cușetă. ”Nașul” i-a interzis accesul cu câinele însoțitor

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole