vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Competiție CNAIR – CFR pe modernizarea trecerilor de cale ferată

Pe lângă campania CFR SA de modernizare a trecerilor de cale ferată, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) are propriile planuri în domeniu. CNAIR va amenaja peste 200 de treceri in perioada următoare.

Punctele se găsesc la intersecția căii ferate cu drumurile naționale, cum drumurile județene și locale se găsesc în administrarea autorităților locale.

Cel mai important program pentru reducerea accidentelor începe de luna viitoare și constă în măsuri de siguranță la toate cele 246 de treceri de cale ferată de pe Drumurile Naționale, a anunțat la Radio România Actualități (RRA), Flavius Pavăl, directorul Departamentului de Siguranță Rutieră din CNAIR :

,,Am obținut finanțare europeană neramursabilă pentru acest proiect de cca. 29 de milioane de lei. La fiecare trecere la nivel cu linia de cale ferată se vor monta stâlpi pentru iluminat, delimităm sensurile de circulație cu stâlpișori care să împiedice depășirea și așternem un covor roșu cu aderență foarte bună la frânare. Antreprenorul și-a asumat că finalizează în medie, 11 treceri de cale ferată pe lună pentru a respecta termenul contractual de 2 ani. Am informat CFR Infrastructură și nu vor fi restricții pentru circulația feroviară.” (D.C.)

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole