vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

12,2 miliarde de euro, investiții la Deutsche Bahn în 2020. Pe ce se vor cheltui banii

Planul de investiții la Deutsche Bahn în 2020 prevede fonduri de 12,2 miliarde de euro, cu 1,5 miliarde mai mult decât anul trecut, a anunțat operatorul german de stat.

investiții la Deutsche Bahn

Este cea mai mare sumă cheltuită vreodată de Deutsche Bahn pentru îmbunătăţirea infrastructurii, a declarat Ronald Pofalla, membru al Board-ului. “Cu aceste fonduri, viteza trenurilor va fi mai mare”, a spus el.

Deutsche Bahn intenţionează să modernizeze anul acesta 160 de poduri, 1.800 de kilometri de cale ferată şi peste 1.900 de macazuri.

Planul de investiții la Deutsche Bahn pe zece ani

Planul Deutsche Bahn vine după ce în 14 ianuarie Guvernul federal anunţa investiţii de 86 miliarde de euro pentru a moderniza şi extinde reţeaua de căi ferate, o decizie menită să facă sectorul transporturilor mai ecologic.

Planul pe zece ani nu se referă doar la modernizarea căilor ferate, a podurilor şi a vagoanelor, ci şi la îmbunătăţirea capacităţii şi electrificarea mai multor rute pentru a-i convinge pe pasageri să renunţe la maşini şi avioane în favoarea trenurilor. Acordul face parte dintr-un plan mai amplu de îmbunătăţire a infrastructurii Germaniei şi de reducere a emisiilor de carbon, în special din transport şi generare a energiei. Alte măsuri includ taxe mai ridicate pentru zborurile aeriene interne şi stimulente pentru eficientizarea încălzirii locuinţelor.

Până în 2030, principalele oraşe germane vor fi conectate printr-o reţea de trenuri care vor circula la intervale de 30 de minute. Deutsche Bahn, care are 11.000 de angajaţi, operează cea mai lungă reţea de cale ferată din Europa, aproximativ 39.000 de kilometri.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole