miercuri, septembrie 18, 2024
spot_img

VIDEO. Ucraina vrea conexiune feroviară cu UE la ecartament european

Compania feroviară ucraineană (UZ) intenționează să construiască o linie de standard UIC (1.435 mm) până la granița poloneză. Aceasta va permite companiilor feroviare naționale și străine să călătorească direct cu trenul spre și dinspre Polonia și Uniunea Europeană, fără a fi nevoie să înlocuiască boghiurile.


Sursa Provodnik

Rețeaua feroviară ucraineană are un ecartament rusesc de 1.520 mm, în timp ce majoritatea rețelelor naționale au un ecartament al șinelor de 1.435 mm (Irlanda, Finlanda, Spania și Portugalia fiind excepții), potrivit mediarail.wordpress.com. Cele trei țări baltice – Letonia, Lituania și Estonia – au, de asemenea, un calibru rusesc de 1.520 mm. În plus, gabaritul oferă mai mult spațiu în Ucraina decât în ​​Europa. Imperativele tehnice au limitat schimburile între partea rusă (țările baltice, Ucraina, Belarus) și Europa, în special la granițele poloneze și slovace.

Ucraina dorește să se emancipeze de la „fratele rus” și ar dori să se conecteze la Europa fără a fi nevoie să schimbe boghiurile sau osiile la granițe, așa cum se întâmplă în continuare în Brest, în granița cu Belarus. (D.C.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole