vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Alstom, rezultate încurajatoare pentru 2019/2020

Gigantul francez a înregistrat în primele nouă luni ale exercițiului 2019/2020 comenzi noi de 8,2 miliarde euro. Portofoliul total de comenzi Alstom se ridică la 43 miliarde euro, iar vânzările au atins 6,2 miliarde euro, în creștere cu 2%-3%, potrivit raportului companiei, dat publicității joi. Cifrele confirmă strategia „Alstom in motion”, mai spun reprezentanții firmei franceze.

Doru Cireașă

semnalizare digitală în Spania

În al treilea trimestru al exercițiului financiar 2019/20 (de la 1 octombrie până la 31 decembrie 2019), Alstom a înregistrat comenzi noi cifrate la 3,6 miliarde de euro, comparativ cu 3,4 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut (exercițiul financiar anual durează în perioada 1 aprilie – 31 martie a anului următor). Vânzările grupului au crescut la 2,1 miliarde euro, față de 2 miliarde euro în trimestrul al treilea 2018/19.

În primele nouă luni ale exercițiului 2019/2020 intrările de comenzi noi au atins 8,2 miliarde euro. Vânzările grupului au ajuns și ele la 6,2 miliarde de euro, în creștere cu 3% (2% creștere organică) față de primele nouă luni din 2018/19.

Portofoliul de comenzi  a ajuns la data de 31 decembrie 2019 la un nou record istoric de 43 miliarde euro care asigură certitudine privind vânzările viitoare.

„Intrările de comenzi noi ale Alstom au fost deosebit de dinamice în acest trimestru, beneficiind de un impuls puternic în Europa și Asia  – Pacific, cu un contract major pentru rețeaua feroviară din Perth Australia, dublat de comenzi semnificative în semnalizare și servicii, în conformitate cu strategia noastră Alstom în mișcare (Alstom in Motion  – n.red.). Grupul este, de asemenea, mândru că a contribuit la demararea serviciilor comerciale ale unor importante sisteme de transport, precum Leman Express între Elveția și Franța și Sydney Light Rail. Piața feroviară se confruntă cu un impuls pozitiv, determinat în special de preocupările tot mai mari pentru protecția mediului. Suntem deplin deciși să contribuim la un transport nepoluant date fiind soluțiile noastre ecologice privind mobilitatea” a declarat în comuinicatul de presă Henri Poupart-Lafarge, președinte Alstom și director executiv.

Cum a încheiat Alstom anul trecut

În ultimele trei luni ale anului trecut (al treilea trimestru al exercițiului financiar Alstom 2019/2020) Alstom a înregistrat comenzi cifrate la 3,563 miliarde euro, față de 3,386 miliarde euri în al treilea trimestru al perioadei 2018/2019. Europa reprezintă majoritatea comenzilor grupului cu un contract în special de 755 milioane euro pentru reamenajarea și întreținerea Avanti West Coast Pendolinos în Marea Britanie și modernizarea metroului din Marsilia. Se distinge și contractul de 44 de trenuri de metrou de nouă generație pentru Île-de-France Mobilités și RATP, contract în asociere cu Bombardier, parte a unui contract-cadru major pentru un total de până la 410 trenuri.

De asemenea, Alstom a obținut comenzi importante în zona Asia  – Pacific, de 1,276 miliarde euro cu un contract combinat de 800 milioane euro pentru materialul rulant și întreținerea rețelei feroviare din Perth în Australia, precum și trenuri fără mecanic și sisteme de semnalizare digitală la extinderea metroului Sydney.

Comenzile de semnalizare și servicii au fost excepționale, respectiv 593 milioane euro și 1.266 milioane euro, pe parcursul trimestrului.

În ceea ce privește vânzările, 2,06 miliarde euro au fost înregistrate în trimestrul al treilea 2019/20 (în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2019) față de 2,01 miliarde euro în trimestrul III din 2018/19. Față de primele nouă luni ale anului 2018/19, vânzările materialului rulant au crescut cu 11% odată cu accelerarea proiectelor majore în acest trimestru.

Serviciile prezintă o ușoară scădere la 2%. Partea de „sisteme” prezintă o scădere anticipată cu cu 22%, din cauza unui contract deja încheiat pentru metroul Panama și a contractelor care se apropie de finalizare în Orientul Mijlociu. Vânzările în „semnalizări” au crescut puternic cu 16%, în concordanță cu strategia AiM, cu contracte principale în America, Asia Pacific și Europa.

Evenimente principale ultimele trei luni din 2019

  • În octombrie 2019, Alstom a efectuat cu succes emisiunea de eurobonduri nesecurizată, în valoare totală de 700 de milioane euro, în condiții excelente de finanțare. Obligațiunile au o scadență de șapte ani și o cupon fix de 0,25%, plătibil anual. Emisiunea a fost de peste trei ori suprascrisă.
  • În decembrie 2019, Sydney Light Rail a început serviciul de exploatare care va contribui la transformarea orașului Sydney. Alstom, parte a consorțiului ALTRAC Light Rail, a fost responsabilă pentru sistemul integrat de cale ferată ușoară. Sistemul de tramvai integrează soluții de alimentare inovatoare, cu o sursă de alimentare APS fără cabluri la sol și cu stații de recuperare a energiei Hesop.
  • Rețeaua feroviară franceză-elvețiană Leman Express a început serviciul cu 17 unități Coradia Polyvalent și soluții digitale implementate de Alstom pe alte 23 de trenuri, care vor permite operațiuni transfrontaliere. Trenurile Coradia Polyvalent Léman Express vor furniza o alternativă durabilă la mașini pentru deplasările zilnice ale locuitorilor din zona metropolitană Geneva, precum și un serviciu mai bun pentru huburile economice și turistice din întreaga regiune. Leman Express este cea mai mare rețea feroviară transfrontalieră din Europa (45 de stații, 230 km).

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole