vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Negocieri Chișinău-Tiraspol pentru transportul de mărfuri pe calea ferată

În cadrul formatului „5+2” au avut loc negocieri Chișinău-Tiraspol despre posibilitatea de a transporta mărfuri pe calea ferată între Republica Moldova și autoproclamata republică separatistă transnistreană.

negocieri Chișinău-Tiraspol

Negocierile au avut loc la sediul Misiunii OSCE din regiunea transnistreană.

În cadrul ședinței au fost examinate aspecte ce țin de livrarea materiei prime și transportarea pe cale ferată a unor produse finite fabricate de către întreprinderi, fiind convenită necesitatea menținerii unor coordonări permanente la nivelul responsabililor de profil în vederea evitării dificultăților în măsură să împiedice nefondat buna funcționare a activității antreprenoriale de pe ambele maluri ale Nistrului.

Următoarele negocieri Chișinău-Tiraspol vor avea loc în capitala Republicii Moldova

Experții au discutat și situația importului de produse petroliere prin segmentul central al frontierei de stat moldo-ucrainene și au făcut un schimb de opinii pe marginea modului de soluționare a necesităților existente în acest sens din partea agenților economici și a consumatorilor.

A mai fost discutată necesitatea raționalizării plăților în procesul de transportare a mărfurilor prin regiunea transnistreană și a evitării abordărilor discriminatorii. De asemenea, părțile participante la negocieri au abordat discuții ca să fie eliminate barierele și pentru conlucrarea productivă în acest sens.

Următoarea ședință a grupului de lucru va avea loc la Chișinău, informează Realitatea.md.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole