vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Președintele BERD la București. Suma Chakrabarti a promis sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii

BERD va susține eforturile României de a continua reformele pro-business, de a aborda nevoile de infrastructură ale României și de a încuraja investițiile în capitalul uman și fizic, a promis Suma Chakrabarti, președintele BERD la București.

președintele BERD la București

Oficialul BERD s-a aflat marți la București, prilej cu care a discutat cu noul prim ministru Ludovic Orban, precum și cu Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Victor Costache, ministrul Sănătății, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, și cu Sebastian Burduja, secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice.

Discuțiile s-au axat pe climatul investițional, investițiile sustenabile în infrastructură și corporate finance, ambele pentru dezvoltarea companiilor locale și pentru sprijinirea creșterii investițiilor străine, a informat BERD, printr-un comunicat de presă dat publicității miercuri.

BERD este un investitor semnificativ în România, unde până la acest moment a investit peste 8,6 miliarde de euro. Doar în 2019, instituția financiară europeană a investit 372 milioane de euro în 22 de proiecte de investiții în diferite sectoare din economia românească.

Președintele BERD la București. Chakrabarti susține investițiile în calea ferată

Președintele Chakrabarti a salutat agenda noii administrații de la București și recenta eliminare a unor taxe pentru sectoarele bancar, energetic și al telecomunicațiilor. El a cerut autorităților să urgenteze lupta anticorupție, dar fără a îngheța procesele de luare a deciziilor și de implementare a proiectelor. El a solicitat, de asemenea, o un mai bun management al întreprinderilor de stat, pentru a le face mai eficiente și profitabile, deschizând calea către listări suplimentare la bursă și stimulând piețele de capital locale.

”România trebuie să intensifice investițiile publice care să stimuleze capitalul uman și fizic (servicii publice, drumuri, căi ferate, sănătate și educație), profitând în același timp de fondurile structurale ale UE și de sectorul privat dinamic al țării”, a declarat Suma Chakrabarti.

El a adăugat că BERD este pregătită să ofere finanțări extinse, expertiză și sprijin continuu pentru progres, pentru a ajuta România să-și atingă potențialul maxim.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole