vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

GALERIE FOTO O gară din Japonia a fost construită în jurul unui copac de camfor de 700 de ani

O gară din Japonia a fost proiectată și apoi construită în jurul unui copac de camfor în vârstă de 700 de ani care se află chiar în centrul acesteia.

Este vorba de gara Kayashima, la nord de oraşul Osaka.

În vreme ce stația a fost ridicată iniţial în anul 1910, experții estimează că arborele are cel puțin 700 de ani, informează site-ul Green Report. În momentul în care a fost construită, arborele de camfor se afla în dreapta clădirii. O creștere a populației și a supraaglomerării stațiilor în anii 1970 a ridicat nevoia ca stația Kayashima să fie extinsă. Și, în timp ce planurile inițiale prevedeau pur și simplu eliminarea copacului, acest lucru a provocat un scandal local.

Deoarece a fost asociat mult timp cu o zeitate locală și un altar, arborele de camfor a fost foarte venerat de locuitorii din zonă. Posibilitatea ca el să fie tăiat a provocat o revoltă publică și oamenii au început să răspândească mituri urbane potrivit cărora cei care au îndrăznit să atingă copacul sacru li s-a făcut rău.

Noua gară din Japonia a fost gata în 1980

Până la urmă, oficialii au capitulat și au elaborat noi planuri de extindere a gării care să includă copacul de camfor în arhitectura acesteia. Extinderea stației a fost făcută în jurul copacului. Renovarea, inclusiv construcţia unui peron suspendat, a fost finalizată în 1980, iar clădirea are o deschidere dreptunghiulară în tavan, care permite copacului, de 20 de metri înălțime, să se ridice peste stație. Este vizibil de pe stradă, iar în interior este înconjurat de un gard pentru a-l proteja de vizitatori.

Când extinderea gării s-a finalizat, locuitorii au ridicat un mic altar la baza arborelui, iar stația Kayashima beneficiază acum de arhitectura sa unică.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole