vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

GALERIE FOTO O mașină a fost lovită de tren în Arad. Un mort și un rănit

O mașină a fost lovită de tren în municipiul Arad, în cartierul Aradul Nou, iar șoferul a murit în urma coliziunii. Pasagerul din mașină a fost rănit grav.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență anunță că la fața locului se deplasează Detașamentul de pompieri Arad cu o Autospecială pentru Descarcerare, un echipaj SMURD și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

Momentan nu se știu împrejurările în care s-a petrecut accidentul, însă ceea ce se știe este că autoturismul a fost lovit de trenul Regio 16171, operat de Regio Călători, care circula pe ruta Arad – Sânnicolaul Mare. Calea ferată este momentan blocată de autoturismul lovit, transmite Special Arad.

Forțele de intervenție ajunse la fața locului au găsit autoturismul marca Audi strivit efectiv de locomotivă și două victime. Prima victimă a suferit traumatisme la față și primește îngrijiri medicale de la echipajul SMURD. Cea de-a doua victimă este inconștientă, posibil decedată, dar și încarcerată între fiarele contorsionate ale mașinii, la rândul ei prinsă sub automotor.

O mașină a fost lovită de tren. Nu era trecere la nivel

Accidentul în care un autoturism a fost lovit de un tren în zona cartierului Aradul Nou este greu de explicat, iar asta pentru că locul prin care șoferul voia să traverseze calea ferată nu era amenajat pentru o trecere de nivel cu calea ferată. Mai exact, bărbatul care conducea autoturismul și care era însoțit de o femeie, circula pe un drum agricol și probabil că s-a gândit să scurteze drumul și să traverseze pe unde îi era mai aproape, nu pe unde era amenajată o astfel de traversare. În urma accidentului, șoferul a murit, iar femeia aflată pe scaunul din dreapta a ajuns la spital.

„Astăzi, în jurul orei 12:00, un bărbat a condus un autoturism pe un drum tehnologic (neîncadrat în categoria drumurilor publice) și, în timp ce traversa calea ferată fără să se asigure, la kilometrul 2 + 400m (intersecția căii ferate Arad-Sânnicolaul Mare), a fost acroșat de trenul IR 16171, care se deplasa în direcția Periam. În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto, iar o persoană de sex feminin, din autoturism, a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Claudia Iuga.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Arad anunță, prin purtătorul de cuvânt, căpitanul Călin Domșa, că Detașamentul de Pompieri Arad se deplasează la locul accidentului și cu două microbuze, a câte 16+1 și 8+1 locuri, pentru a transporta cei 23 de călători aflați în cele două vagoane ale garniturii de tren implicate în accident.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole