vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Un misterios ceferist brașovean ar putea fi promovat în conducerea Ministerului Transporturilor

Un misterios ceferist brașovean ar putea fi promovat în conducerea Ministerului Transporturilor, în urma unui lobby făcut de liderul PNL Brașov, Adrian Veștea.

ceferist brașovean Gara Braşov se modernizează restricții de viteză la Brașov

Politicianul, care este și președintele Consiliului Județean Brașov, a declarat că, în prezent, face lobby pentru a promova o persoană din Brașov, în special pe partea de cale ferată, la nivelul Ministerului Transporturilor. „Este o persoană care lucrează în prezent în cadrul CN CFR. Este o persoană cunoscută, cu o notorietate destul de mare”, a precizat Veștea, citat de newsbv.ro.

Președintele CJ a precizat că a vorbit la Ministerul Transporturilor pentru trei obiective importante. Unul dintre acestea este Gara din Brașov, pentru care există un proiect inspirat după Gara din Cracovia. „Trebuie să se găsească o formă asociativă cu municipul Brașov sau cu un agent economic, pentru a fi pusă în valoare mult mai bine. Al doilea proiect este aducerea căii ferate și trebuie să facem un Studiu de Fezabilitate pentru a avea calea ferată până în vecinătatea terminalului de la Aeroport, iar alt proiect este o colaborare, chiar o cofinanțare, pentru a ne implica și noi în realizarea intermodalelor (de la Feldioara și din Triaj), în valoare de 27 milioane de euro. Care va fi primul realizat vor stabili specialiștii, pentru că e important să gândim și un parc logisitic acolo”.

Misteriosul ceferist brașovean ar putea promova modernizarea gării

La finele lunii noiembrie, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a avut o întâlnire cu primarul George Scripcaru, prilej cu care au discutat despre modernizarea Gării Brașov.

”Am avut astăzi o întâlnire cu primarul municipiului Brașov, domnul George Scripcaru, și președintele Consiliul Județean Brașov, domnul Adrian Veștea. În cadrul discuțiilor despre obiectivele în materie de transport și infrastructură ale municipiului Brașov am dezbătut câteva subiecte de interes precum modernizarea gării din Brașov, evoluția aeroportului sau transportul multimodal și intermodal. Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor trebuie să devină un agregator de idei și proiecte în parteneriat cu autoritățile locale pentru implementarea cu succes a proiectelor ce vizează unitățile administrativ-teritoriale. Le transmit astfel tuturor disponibilitatea de a purta discuții despre problemele aflate la nivel local și identificarea celor mai bune soluții pentru accelerarea investițiilor în infrastructura de transport”, a scris pe Facebook ministrul Lucian Bode.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole