vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Trenurile Eurostar au fost anulate din cauza grevei generale a feroviarilor din Franța

Aproape toate trenurile Eurostar au fost anulate din cauza grevei generale declanșate de feroviarii francezi, în semn de protest față de reforma sistemului de pensii, anunțată de președintele Emmanuel Macron.

trenurile Eurostar au fost anulate control vamal la Eurostar

Aproape o treime dintre angajații francezi din toate domeniile de activitate au declanșat vineri greva generală, printre care și 87% dintre mecanicii de locomotivă de la compania feroviară franceză de stat SNCF.

Reprezentanții Eurostar au declarat că vor asigura o circulație redusă a trenurilor de pe linia Paris – Londra, până marți, 10 decembrie, informează presa britanică. Duminică, trenul care trebuia să plece la ora 11,31 de la London St Pancras spre Paris Gare du Nord a fost anulat. Același lucru s-a întâmplat și în cazul garniturilor de la 13,31 și 14,22.

Trenurile Eurostar au fost anulate și luni

Au fost anulări de trenuri și luni. Trenurile programate să plece spre Paris la 5,40, 9,22 și 10,24 au fost anulate. S-a anunțat că aceeași soartă o vor avea și garniturile de la orele 16,31, 18,01, 19,01 și 20,01.

”Sindicatele din Franța au chemat la o grevă generală începând cu 5 decembrie 2019. Acțiunea grevistă va influența posibilitatea noastră de a opera mersul regulat al trenurilor, deoarece ne așteptăm la disfuncții în semnalizare pe toate rutele”, au declarat reprezentanții Eurostar, citați într-un comunicat de presă dat publicității.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole