vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Un nou director la Calea Ferată din Moldova, după ce interimarul Ivan Dragniv a fost demis

Un nou director la Calea Ferată din Moldova a fost numit miercuri, în persoana lui Adrian Onceanu, care până acum a fost administrator la Întreprinderea de stat Stat Universul.

director la Calea ferată din Moldova percheziții la Calea Ferată din Moldova Calea Ferată din Moldova se divizează director la Calea Ferată a Moldovei profitul Căii Ferate din Moldova

Adrian Onceanu a preluat conducerea CFM după ce directorul interimar Ivan Dragniv a fost demis. Numirea interimarului s-a lăsat cu scandal la acea vreme, pentru că, potrivit lui ex-directorului CFM Iurie Topală, Ivan Dragniv a fost numit într-o funcție care nu exista în statele de personal ale CFM, printr-un ordin semnat de şeful Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Moraru, un apropiat al fostului ministru al Economiei Vadim Brânzan, informează Deschide.md.

Acuzațiile aduse de un fost director la Calea Ferată din Moldova

„La 14.08.2019, şeful Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Moraru, un apropiat al ministrului Brânzan, a adoptat ordinul nr. 215 şi la numit pe un oarecare Ivan Dragniv intr-o funcție inexistentă la Î.S. Calea Ferată din Moldova şi anume de Prim-vice-director pentru planificare strategică. Această funcţie nu exista în statele de personal ale CFM, iar includerea ei putea fi efectuata la propunerea administratorului întreprinderii adresată consiliului de administraţie, care la rândul său adoptă această soluţie şi înaintează organigrama nouă spre aprobare directorului general al Agenţiei Proprietăţii Publice. Acest lucru nu s-a făcut. Or eu în calitate de director general al întreprinderii nu am înaintat nici o solicitare de modificare a statelor de personal şi mai cu seamă nu am solicitat crearea unei noi funcţii de vice-director, fie el şi prim. Apropo, un prim-vice deja exista la acel moment, pe lângă alţi 4 vice-directori, astfel că lipsea necesitatea numirii unui nou prin-vice”, a scris Iurie Topală pe Facebook.

Totodată, Topală susține că „Eugen Moraru a angajat un vice-director, în condiţiile în care legea prevede clar că personalul întreprinderii este angajat de către Administrator şi nu de către fondator, directorul general fiind unicul angajat în baza contractului individual de muncă de către fondator – Agenţia Proprietăţii Publice”.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole