vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Fostul ministru Sebastian Vlădescu rămâne cu sechestru pe aur în Dosarul Mită la CFR

Cele trei kilograme de aur depuse de fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu ca garanţie pentru plata cauţiunii de un milion de euro stabilită în Dosarul Mită la CFR rămân blocate în bancă după ce judecătorul de cameră preliminară a respins restituirea lor. (A.B.)

Dosarul Mită la CFR modernizarea căii ferate Bucureşti – Constanţa

„Respinge cererea de constatare a încetării de drept a măsurii controlului judiciar pe cauţiune formulată de inculpatul Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe. Respinge cererile de restituire a cauţiunilor formulate de inculpaţii Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe, Mititelu Mihaela şi Boureanu Cristian Alexandru. Onorariul parţial cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpaţi în cuantum de câte 78 lei, se suportă din fondul Ministerului Justiţiei. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, astăzi, 27 noiembrie 2019”, a stabilit miercuri judecătorul de cameră preliminară.

Vlădescu e trimis în judecată în Dosarul Mită la CFR

Fostul ministru al Finanțelor Sebastian Vlădescu, recent trimis în judecată de procurorii anticorupţie a cerut marţi, în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi de la instanţa supremă, restituirea cauţiunii lăsate anchetatorilor pe durata cercetării penale. El a dorit restituirea mai multor bunuri pe care le-a pus la dispoziţia anchetatorilor pentru a acoperi suma stabilită drept cauţiune de aceştia, amintește Adevărul.

Între aceste bunuri se numără şi mai multe lingouri de aur pe care Vlădescu le-a valorificat în demersul său de a plăti cauţiunea. Potrivit legii, aurul a fost depus la o bancă din România de către Vlădescu la dispoziţia şi la indicaţiile anchetatorilor de la DNA. Cererea vine pe fondul faptului că procurorii anticorupţie nu au mai prelungit măsura controlului judiciar faţă de cei cercetaţi după ce instanţa supremă a admis definitiv o cerere a lui Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, de ridicare a măsurii controlului judiciar.

Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru luare de mită şi trafic de influenţă în dosarul instrumentat de DNA şi care vizează plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată Bucureşti – Constanţa, executate de austriecii de la Swietelsky.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole