vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

CFR SA a reluat circulația și pe firul II între Măldăieni și Mihăești, întreruptă după incendiul de aseară

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a reluat circulația feroviară și pe firul II între Măldăieni și Mihăești, întreruptă după incendiul de aseară.

CFR SA a reluat circulația vagoanele arse

”Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că la.ora 14.30 a fost redeschis traficul feroviar în condiții normale, cu tracțiune electrică, și pe firul II. Vă reamintim faptul că, pe firul I, trenurile au circulat în condiții normale de trafic începând cu ora 8.15, când  s-a reluat circulația feroviară  cu tracțiune electrică, pe intervalul CF Măldăieni- Mihăești”, a transmis CFR SA miercuri după amiază.

CFR SA a reluat circulația, întreruptă de incendiul de la IR 1825

Trenul IR 1825 a plecat marți la ora 14.45 din București Nord și ar fi urmat să ajungă la ora 20.22 la Târgu Jiu, numai că pe drum au luat foc două vagoane.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, la bordul trenului, alcătuit din cinci vagoane, se găseau 100 de persoane. Călătorii au fost transbordați în primele trei vagoane, acestea fiind decuplate de ultimele două care au luat foc.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a cerut marți seara conducerilor CFR Călători și CFR SA remedierea de urgență a situației existente. Totodată, ministrul Lucian Bode a solicitat AGIFER (organismul de investigare feroviară) ca o comisie din cadrul acestei autorități să se deplaseze de urgență la fața locului pentru a investiga evenimentul.

”Am cerut conducerii CFR Călători să aibă ca prioritate zero situația călătorilor și a personalului feroviar. Nu trebuie să uite că prestează un serviciu public în interesul cetățenilor și că cei care vor fi găsiți vinovați, vor răspunde” a declarat ministrul Lucian Bode.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole