vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Topul firmelor din București. CFR SA și alte companii feroviare au fost premiate

Premiile anuale pentru companiile cu performanțe economice în anul 2018 au fost acordate la Topul firmelor din București de către Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București. Printre companiile care au primit premii se află mai multe firme din sectorul feroviar.

Topul firmelor din București
Costică Mustață, președintele CCIB. FOTO Ziua Cargo

Cei ce s-au aflat printre laureații ediției 26 au fost stabiliți conform unei metodologii severe și complexe, aprobată și aplicată unitar, la nivelul întregului sistem cameral, informează Ziua Cargo. În stabilirea clasamentelor finale, au fost luați în calcul indicatori precum: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat, calculați pe baza a 16 elemente extrase din situațiile financiare depuse de companii la Ministerul Finanțelor Publice și la Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Dintre cele 131.412 de firme cu sediul social în Capitală, care au depus bilanțul aferent anului 2018, au îndeplinit criteriile de eligibilitate 49.433, adică 37,6%. Dintre acestea, Camera bucureșteană a premiat 7.134 de firme, adică 14,4% din totalul firmelor considerate eligibile și care reprezintă 5,4% din totalul celor care au depus bilanțul aferent anului trecut.

În cadrul fiecărei grupe sunt premiate companiile pe cinci clase de mărime: întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microîntreprinderi. Cele 7.134 de companii aflate în Top au realizat o cifră de afaceri cumulată de aproape 78,3 miliarde de euro, în creștere cu 15% față de anul trecut, și un profit din exploatare de peste 7,3 miliarde de euro (+19,4% față de ediția precedentă). În cadrul acestor companii lucrează 541.197 de salariați, în scădere cu 6,3% comparativ cu ediția 2018 a Topului.

Transportatorii feroviari din Topul firmelor din București

În acest top se află și mai multe companii din domeniul transporturilor feroviare.

La categoria întreprinderi foarte mari, pe primul loc s-a clasat CFR SA, la egalitate cu Transelectrica și Romatsa. La categoria întreprinderi mari, pe primul loc găsim DB Cargo, alături de Madcom DLS.

La întreprinderi mici, primul loc este ocupat de Rom Rail Transport (activități de servicii anexe pentru transporturi terestre). Rom Rail Transport SRL a fost înființată în 1997, având susținerea societăților Trenitalia (operatorul italian de stat) și PKP Cargo (calea ferată poloneză de stat). Firma desfășoară activități legate de organizarea transportului feroviar de marfă în trafic intern și internațional.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole