vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Trei tineri, acuzați de furturi de la calea ferată în zona Turdaș. Doi au fost deja reținuți

Trei tineri cu vârste între 16 şi 22 de ani sunt acuzaţi de furturi de la calea ferată în zona Turdaş, unde se lucrează modernizarea rețelei feroviare, pe care trenurile vor circula cu viteze de până la 160 de kilometri pe oră.

furturi de la calea ferată Tunelul Turdaș

Ei au furat mai multe bucăţi de cablu de alimentare a instalaţiilor de automatizare şi semnalizare a circulaţiei feroviare. Furturile au fost comise pe o linie unde sistemul de automatizare și semnalizare nu este încă funcțional, astfel că siguranţa traficului feroviar nu a fost pusă în pericol.

Mai multe percheziții, pentru depistarea celor care au comis furturi de la calea ferată

„Poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Hunedoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare pe raza comunei Turdaş, la locuinţele persoanelor bănuite de furtul a peste 1.000 de metri de cablu din cupru de alimentare a instalaţiilor de dirijare şi semnalizare a circulaţiei feroviare. Potrivit probatoriului, faptele au fost comise în zilele de 1 noiembrie 2019 şi 12 noiembrie 2019, pe magistrala 200, între localităţile Simeria Veche şi Spini”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Potrivit sursei citate, doi dintre suspecţi au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore, aceştia urmând să fie prezentaţi Judecătoriei Deva. Al treilea tânăr nu a fost găsit, informează site-ul Press Alert.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole