miercuri, septembrie 18, 2024
spot_img

Se fac angajări la metrou în perioada următoare. Anunțul a fost făcut de ministrul Lucian Bode

În perioada următoare se vor face angajări la metrou, a anunțat marți ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode.

angajări la metrou

Anunțul a fost făcut cu prilejul participării ministrului la aniversarea a 40 de ani de metrou în București, eveniment organizat la stația Străulești de pe Magistrala 4.

”Am răspuns cererilor conducerii societății și sindicatului de a nu bloca angajările la Metrorex. Ele se vor face însă numai acolo unde este nevoie de personal. Prioritate vor avea cei care lucrează în zona siguranței circulației”, a spus Lucian Bode, în aplauzele sindicaliștilor prezenți la eveniment.

Și Dumitru Șodolescu vorbea de angajări la metrou

În luna iunie a acestui an, directorul de la acea vreme al Metrorex, Dumitru Șodolescu, vorbea și el despre angajări în cadrul societății de transport subteran.

El spunea atunci că vor fi angajați 354 de oameni pentru completarea deficitului de personal existent și alți 947 în vederea deschiderii circulației pe Magistrala 5 Râul Doamnei – Eroilor, despre care atunci susținea că va fi gata în luna decembrie a acestui an. ”Două sute de potențiali angajați au fost deja testați. Pe de altă parte, avem mecanici deja școlarizați”, a spus Dumitru Șodolescu. Erau disponibile posturi din cele mai diverse, de la lăcătuși mecanici la controlori de acces și casieri. Metrorex SA are în momentul de față un număr de 4.560 de angajați.

Tronsonul de metrou Drumul Taberei – Eroilor al Magistralei 5 va avea o lungime de 6,87 km, 10 stații și un depou. În stația Eroilor se va realiza legătura cu Magistralele 1 și 3 de metrou. Cele 10 stații de pe tronsonul Drumul Taberei – Eroilor vor fi: Râul Doamnei, Brâncuși, Valea Ialomiței, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole