vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Orban nu crede că instanța va menține lucrările oprite la linia ferată spre Aeroportul Otopeni

Premierul Ludovic Orban și-a exprimat luni îndoiala că Justiția va da o decizie care să nu permită efectuarea lucrărilor la linia de cale ferată dintre Gara de Nord București și Aeroportul Otopeni.

sursa foto: National.ro

Premierul s-a deplasat luni pe șantierele câtorva stadioane care urmează să găzduiască, anul viitor, meciuri ale Campionatului European de fotbal. Orban a spus că i-a solicitat ministrului Transporturilor, Lucian Bode, să se implice în găsirea unei soluții care să permită finalizarea lucrărilor la calea ferată spre  aeroport.

„În afara stadioanelor mai avem angajamente care sunt legate de finalizarea aeroportului Băneasa, calea ferată care în momenutl de față se confruntă cu un posibil blocaj datorat (cauzat – n.red.) unei acțiuni în instanță care a fost făcută de două persoane fizice, sperăm să o deblocăm. Chiar în cursul acestei dimineți am vorbit cu ministrul Transporturilor și i-am solicitat să se implice în soluționarea atât a proiectului aeroportului, cât și în   găsirea unei soluții care să ne permită finalizarea lucrărilor la caela ferată. Acum, constructorul nu se poate plânge că are front de lucru (că nu are front de lucru – n.red.), cu excepția acelei suprafețe care este disputată și asupra căreia instanța va trebui să se pronunțe. Oricum, nu pot să îmi imaginez o decizie care să nu permită efectuarea lucrărilor”, a spus Orban.

Curtea de Apel București a dispus recent suspendarea lucrărilor, după ce a admis cererile în acest sens făcute de o persoană fizică, proprietara unei case lângă care urmează să fie amplasat un pilon, și de patronul unui hotel. Și omul de afaceri Ion Țiriac a cerut suspendarea lucrărilor, însă solicitarea sa a fost respinsă de Curtea de Apel București. Cu toate acestea, el beneficiază de admiterea cererilor menționate mai sus, pentru că lucrările s-au oprit.

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole