vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Olanda modernizează gratis ERTMS la 99 locomotive

Ajutorul de stat, in valoare de 22 de milioane de euro, a fost aprobat de către Comisia Europeană, potrivit unui comunicat de presă de miercuri.

Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu normele UE privind ajutorul de stat, 22,2 milioane EUR ajutor public pentru mnodernizarea sistemului de management al traficului oe 99 de locomotive din Olanda pentru transportul de mărfuri. Acestea ar urma să fie dotate cu cu cel mai nou sistem european de gestionare a traficului feroviar (ERTMS) la bord, în octombrie 2019, Olanda a notificat CE asupra intenției sale de a acorda acest sprijin. Ajutorul va lua forma subvențiilor directe date proprietarilor de locomotive, cu rol de realizare a prototipurilor și modernizării în serie a echipamentelor.

Comisia a decis să sprijine măsura luând în calcul că:

 

  • schema olandeză este benefică pentru mediu și pentru mobilitate, deoarece sprijină transportul feroviar, care este mai puțin poluant decât transportul rutier, reducând astfel congestia rutieră;
  • măsura este proporțională și necesară pentru atingerea obiectivelor;
  • finanțarea publică olandeză are un „efect de stimulare”, deoarece proprietarii de vehicule feroviare nu ar efectua actualizarea necesară a echipamentelor ERTMS în absența ajutorului dat de stat.

Comisarul Margrethe Vestager, responsabil cu politica în domeniul concurenței, a declarat: „Schema olandeză dorește să contribuie la desfășurarea sistemului european de gestionare a traficului feroviar și la crearea unui spațiu feroviare unic european. Acesta dorește să îmbunătățească competitivitatea căilor ferate europene și să încurajeze trecerea traficului de mărfuri de pe șosele pe calea ferată, în conformitate cu obiectivele UE de mediu și de transport, fără a denatura concurența”.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole