joi, septembrie 19, 2024
spot_img

Tramvaie Bozankaya la Iași. Turcii au câștigat licitația în fața polonezilor de la Pesa

Tramvaie Bozankaya la Iași. După Timişoara, turcii de la Bozankaya au câştigat şi contractul pentru livrarea a 16 tramvaie la Iaşi, în fața polonezilor de la Pesa.

Tramvaie Bozankaya la Iași tramvaie autonome în Timișoara
Bozankaya

Compania turcească a câştigat licitaţia pentru furnizarea a 16 tramvaie noi la Iaşi, cu un preţ de 140,8 milioane de lei, mai mic decât cel oferit de polonezii de la Pesa, informează Ziarul de Iaşi.

Primăria Iaşi primit până la termenul limită din 26 august două oferte la licitaţia pentru achiziţia a 16 tramvaie, cu o valoare estimată de 142,72 milioane de lei (echivalentul a aproximativ 30 milioane de euro). Ofertele au provenit de la turcii de la Bozankaya şi polonezii de la Pesa. Primăria Iaşi a relansat pe 2 iulie licitaţia pentru achiziţia a 16 tramvaie de 26 metri lungime, după ce precedenta s-a anulat automat din cauză că nu au fost depuse oferte.

Tramvaie Bozankaya la Iași, dar și la Timișoara

Tot pentru Iaşi, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a lansat la rândul său o licitaţie pentru 16 tramvaie de 30 de metri lungime. La această licitaţie, a fost depusă o singură ofertă, din partea polonezilor de la Pesa.

Polonezii de la Pesa au concurat cu turcii de la Bozankaya şi la licitaţia organizată de Primăria Timişoara. Contractul pentru cele 16 tramvaie articulate, cu baterii, din oraşul de pe Bega a fost câştigat tot de către turcii de la Bozankaya.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole