vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Ce facilități feroviare a cerut Volkswagen pentru a investi în România

Fost primar al municipiului Arad, Gheorghe Falcă dezvăluie cerințele ridicate de producătorul auto german Volkswagen pentru a construi o fabrică în estul Europei, printre cerințe aflându-se și acces facil la rețeaua feroviară.

Potrivit aradon.ro, Falcă a spus că nemții ar fi vrut la parcul industrial unde s-ar construi uzina să fie la cel mult la șase kilometri de infrastructura feroviară. „Guvernul României a primit o solicitare din partea unei firme de consultanță pentru a prezenta două locații, locații ce trebuiau să îndeplinească anumite condiții pentru a se construi o fabrică. La acel moment nu era dat numele fabricii. Printre condiții se cerea: acces rutier principal la autostradă cu două noduri și cale ferată la maxim 6 km. Guvernul a analizat condițiile și a prezentat 2 locații: la Simeria și o alta între Arad și Timișoara”, a explicat Falcă în cadrul unei conferințe de presă.

El spune că firma americană ce a intermediat proiectul i-ar fi transmis că locația este bună și că ar fi urmat să vină în februarie în Arad, a explicat Gheorghe Falcă. „La nivelul ofertei de logistică și infrastructură, Aradul și România, implicit, a avut cea mai bună ofertă. Printre cei implicați în echipa care a elaborat propunerea Aradului pentru investitori s-a numărat și fostul ministru al Transporturilor în cabinetul condus de Dacian Cioloș, Sorin Bușe”, a mai punctat fostul primar.

Falcă aruncă vina pe Guvern pentru eșec. După finalizarea evaluării, oferta și negocierea finală pentru facilități trebuia făcută de statul român. „Din păcate, au fost unii oameni din Guvern, precum miniștrii Teodorovici și Fifor, care au făcut presiuni pentru a ca investiția să nu ajungă la Arad. Noi trecusem de primele două evaluări și am vrut să mă întâlnesc cu ministrul de finanțe și cu doamna premier pentru a putea face o ofertă pe facilități cât mai bună”, a spus Falcă.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole