vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Societatea de transport public OTL Oradea se extinde pe calea ferată, spre Băile Felix și Ungaria

Societatea de transport public OTL Oradea se extinde pe calea ferată și vrea să introducă trenuri de călători spre stațiunea Băile Felix și spre Ungaria.

OTL Oradea se extinde
Gara Băile Felix

Directorul general Viorel Pop a declarat că îşi doreşte să deschidă alte rute, inclusiv pe linia ferată. “Spre Băile Felix este o linie de cale ferată. Dacă am putea-o introduce în transportul public ar fi excelent. La fel şi spre Cheresig”, a spus directorul, citat de ebihoreanul.

În plus, conducerea OTL ia în calcul posibilitatea construirii unei linii de tramvai spre cartierul Episcopia care să ajungă până în Ungaria. “Deocamdată este doar un proiect”, a spus directorul Pop. Reprezentanţii firmei de transporturi locale nu au deocamdată date cu privire la costurile pe care le presupune o astfel de investiţie, eficienţa ei sau posibilele surse de finanţare.

OTL Oradea se extinde în zona metropolitană

Pe de altă parte, OTL se extinde în zona metropolitană. Începând din 1 Decembrie societatea de transport local va înfiinţa două curse noi, una de Paleu, iar cealaltă de Cetariu.

“Începând de la 1 Decembrie vom intra cu două noi curse în Zona Metropolitană Oradea spre comunele Paleu şi Cetariu”, a declarat Viorel Pop, în cadrul unei conferinţe de presă. Linia de autobuz 721 va opera pe ruta Oradea – Paleu – Uileacu de Munte – Cetariu – Tăutelec – Şişterea – Şuşturogi, iar linia 722 pe direcţia Săldăbagiu de Munte – str. Şanţului – str. Gheorghe Doja – str. Louis Pasteur – Şanţului – Săldăbagiu de Munte.

Timp de şase luni, OTL va oferi cu sprijinul administraţiilor locale din cele două localităţi tarife promoţionale la abonamente pentru a creşte încrederea călătorilor în noul transportator.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole